Eveniment-Social

Tramvaiele risca sa inghete pe sine

Publicat: 02 feb. 2011

Regia Autonoma de Transport Public (RATP) Iasi risca sa ramana fara energie electrica. Furnizorul de energie Tinmar IND SA Bucuresti a transmis o notificare catre sefii Regiei prin care solicita plata facturilor scadente. Este vorba de peste 600 mii lei pe care RATP trebuia sa-i achite pana la data de 1 februarie. Regia mai are de platit facturile pentru patru luni, respectiv octombrie, noiembrie, decembrie si ianuarie, suma totala ridicandu-se la 1,2 milioane lei. „In ultimele luni a crescut foarte mult consumul de energie electrica, avand in vedere ca este iarna si am fost nevoiti sa asiguram caldura in tramvaie. Noi facem plata la 60 zile, dar acum avem de platit nu mai putin de 600 mii pentru ca cei de la Tinmar IND SA sa nu ne sisteze curentul. Vom cauta sa alocam banii necesari din incasari, dar am solicitat si ajutorul municipalitatii in acest sens”, a declarat Maricel Gherca, directorul RATP.
Regia are de incasat de la municipalitatea ieseana aproape 10 milioane lei, in contul gratuitatilor pe care sefii sai le-au acordat pensionarilor si altor categorii sociale in 2009.
SC Tinmar IND SA a devenit furnizorul de energie electrica al RATP in 2008, cand a castigat o licitatie organizata in acest sens. In 2009, sefii Regiei au semnat un nou contract pentru o perioada de trei ani, valoarea acestuia fiind de 4,4 milioane lei / an.loading...

Comentarii
  • daca dobitocii de vatmani merg cu becurile din interior aprinse si ziua nu cred ca e mare risipa dar totusi daca ar fi lucrat la privat oare si-ar fi permis!!?

  • care tramvaie au avut caldura? singura caldura era cea de afara, ca in tramvai temperatura era cu 4-5 grade mai mica! la bilet de 1.90RON (unul din cele mai scupe din tara), ar trebui sa-mi dea si un cocktail complimentar!

  • Ce te-as lua si te-as da cu capul de fiecare aeroterma sau rezistenta care functioneaza si-ti incalzeste dosul puturos de lichea de rea-credinta ce esti tu.

Adauga un comentariu