Eveniment-Social

Tramvaiele vor ocoli intersectia din Fundatie

Publicat: 03 mart. 2013
1

@ Amenajarea noului traseu pentru calea de de rulare a tramvaielor in zona Fundatiei va fi finalizata in aceasta saptamana, iar dupa verificari, bucla de ocolire va fi deschisa circulatiei

Continuarea lucrarilor la pasajul subteran va permite ca in aceasta saptamana, angajatii regiei locale de transport public sa preia amplasamentul pentru finalizarea lucrarilor la bucla care va avea o raza de aproape 25 de metri inspre Bulevardul Independentei.

„Asteptam ca cei care fac lucrarile la pasajul Mihai Eminescu sa ne predea amplasamentul. In aproximativ o saptamana, angajatii nostri vor incepe lucrarile de racordare a liniei de tramvai. Aceasta bucla este necesara pentru traficul tramvaielor pe Copou. Lungimea acesteia ar urma sa fie in jur de 400 de metri pentru a putea realiza racordarile cu linia de tramvai ce vine dinspre strada Muzicescu, cu cea dinspre Copou”, a explicat Adrian Mihai, purtator de cuvant in cadrul RATP Iasi.

Noua linie provizorie care ar urma sa faca o bucla spre centrul rondului din Piata Mihai Eminescu va face ca tramvaiele sa circule la o distanta de circa 25 de metri fata de actuala locatie a caii de rulare, care va fi montata pe o distanta de aproximativ 400 de metri. „Sapaturile pentru rampele de acces in pasaj s-au facut anul trecut si intreaga constructie se afla in acest moment intr-un stadiu de finalizare de aproape 50 la suta. Devierea retelelor de utilitati care strabateau piata a fost finalizata complet”, precizeaza Sebastian Buraga, purtator de cuvant la Primaria Iasi. Oficialii regiei locale de transport in comun sustin ca lucrarile de instalare a improvizatiei nu vor duce la intreruperea circulatiei tramvaielor decat pe perioade scurte de timp.

Comentarii
 • nu ne incurca suficient santierul asa ca mai trebuie sa bage si un tramvai sa ne incurce (sa mai devieze si o linie de cale ferata prin zona)

  • Draga relutzule,

   Te facu cumva mamicutza ta in masina?

   Trebuie sa mergi pina la coltzul strazii pentru o piine doar cu masina?

   Sau de ce te deranjeaza asa tare tramvaiul?

   Hai nu mai fi asa suparat: ia-ti o bere la pet, pune o manea, sparge o samintza si calmeaza-te relutzule dragutzule …

 • daca nu ai inteles ce vreau sa spun… problema ta, cand ai sa-ti iei masina si ai sa circuli cu ea – nu sa te zgarcesti si sa mergi 10-20 km pe zi pe jos si dupa 4 ani sa ai in bord inca 1000 km (eu circul numai cand am neaparata nevoie, nu sa ma aflu in treaba)
  Berea imi place, seminte (nu prea consum) si sunt si manele bune
  macar scrie-ti numele, chiar si unul fictiv, daca tot vorbesti sa te afli in treaba

Adauga un comentariu