Sport

Transfer BOMBA! Costel Pantilimon, gata sa faca pasul in Primera!

Publicat: 18 ian. 2016
1

Costel Pantilimon ar putea schimba campionatele în acest început de an, dupa ce managerul lui Sunderland, Sam Allardyce, l-a scos pe român inclusiv din lot la ultimul meci din campionat. Cu evolutii apreciate la Sunderland si devenit un favorit al fanilor dupa prestatiile din finalul sezonului 2014-2015, când a reusit sa închida poarta în mai multe meciuri decisive din finalul sezonului, când Sunderland s-a salvat de la retrogradare, Panti pare totusi sa fi intrat în dizgratia antrenorului. Românul si-a pierdut initial locul de titular în fata italianului Vito Mannone, dupa care la ultimele mecuri, cu Swansea si Tottnenham, n-a mai prins nici lotul.

În echipa a intrat tânarul Jordan Pickford (21 de ani), care tocmai a fost rechemat la echipa dupa un împrumut la Preston. Pickford a fost rezerva cu Swansea, iar cu Tottenham a fost titularizat, în timp ce Mannone a ramas pe banca.

Sunderland are nevoie de bani, Panti e dorit în Spania

Foarte probabil, Allardyce vede în vânzarea lui Pantilimon o sansa importanta de a atrage fonduri pentru a întari echipa în alte compartimente. Panti e cotat la 6 milioane de euro, iar prestatiile sale au fost la cel mai înalt nivel, atragând interesul altor cluburi. Allardyce nu a spus clar ca nu se va mai baza pe Pantilimon, dar a precizat ca nu se asteapta ca românul sa accepte situatia de a fi rezerva. „Poate o sa vrea el sa plece”, a spus tehnicianul de 61 de ani cu referire la faptul ca Panti a pierdut primul 11. Conform publicatiei ChronicleLive, Pantilimon e dorit de cluburi din Spania, iar despartirea se va produce foarte probabil în aceasta luna.

„E foarte probabil ca Pantilimon sa paraseasca clubul în aceasta luna, dupa ce a fost lasat în afara lotului în victoria de miercuri cu Swansea si existând interes pentru el din Spania”, noteaza sursa citata.
Mutarea ar fi si în asentimentul portarului de 28 de ani, care în vara lui 2014 cerea transferul de la Manchester City la Sunderland tocmai pentru ca îsi dorea sa joace constant la o echipa, fiind clar ca îi va fi aproape imposibil sa devina prima optiune în echipa lui Pellegrini, avându-l concurent pe post pe Joe Hart, titularul nationalei Angliei. Astfel, e clar ca Panti nu va putea accepta statutul de rezerva la o echipa din subsolul clasamentului.

6 milioane de euro valoreaza Costel Pantilimon, conform Transfermarkt
49 de meciuri a jucat Panti pentru Sunderland, indiferent de competitie, în 16 dintre acestea reusind sa nu primeasca gol

Adauga un comentariu