Sport

Transferul lui Alexandru Cicâldău în Serie A pare iminent. Universitatea Craiova, profit uriaș în doar doi ani

Publicat: 29 iul. 2020
Mijlocașul Alexandru Cicâldău, fotbalist al echipei Universitatea Craiova, este aproape de un transfer în Serie A.

Mijlocașul Alexandru Cicâldău, fotbalist al echipei Universitatea Craiova, este aproape de un transfer în Serie A. La 23 de ani, Alexandru Cicâldău  este fotbalistul român al momentului – mijlocașul echipei Universitatea Craiova  este pe lista de achiziții a unor cluburi importante din Italia.

Transferul lui Alexandru Cicâldău în Serie A pare iminent

Dacă săptămâna trecută, Sampdoria părea favorită să obțină semnătura mijlocașului, lucrurile s-au schimbat în ultimele zile.  Conform presei din Italia, Torino a intrat și ea cu șanse reale în cursa pentru transferul lui Alexandru Cicâldău. Directorul tehnic al „taurilor”, Davide Vagnati, s-a arătat impresionat de calitățile mijlocașului, după ce l-a urmărit în ultimele partide. Torino și-a asigurat prezența în Serie A și în sezonul viitor, iar acum pregătește o întărire a lotului Conform jurnaliștilor italieni, pe lângă Torino și Sampdoria, pe urmele lui Cicâldău mai sunt Lazio, Napoli, Sassuolo, Fiorentina, Atalanta, dar și Everton. Cu atâtea oferte pe masă, transferul lui Alexandru Cicâldău pare iminent, iar  Craiova va face un profit uriaș în doar doi ani: 6 milioane de euro.

Alex Cicâldău are o clauză de reziliere în valoare de 7 milioane de euro

O despărțire de Alex Cicâldău ar reprezenta un nou tun financiar reușit de Universitatea Craiova, după transferul lui Mitriță la New York City, din februarie 2019, în urma căruia oltenii au încasat aproximativ 8.000.000 de euro. În cazul concretizării discuțiilor cu unul dintre cluburile din Serie A, clubul patronat de Mihai Rotaru ar înregistra un profit de 6.000.000 de euro cu Alex Cicâldău, fotbalist ajuns în Bănie de la Viitorul, în 2018, pentru 1.000.000 de euro.

În acest sezon, Alex Cicâldău este cel mai bun marcator al Universității Craiova, liderul din Liga 1, cu un punct avans față de CFR Cluj. Din linia de mijloc, fotbalistul crescut la Academia Gheorghe Hagi a reușit să marcheze 15 goluri și să ofere alte opt pase reușite în cele 38 de partide disputate în toate competițiile.
Alex Cicâldău are 23 de ani, iar 7.000.000 de euro este suma pe care ar putea-o obține Craiova în urma transferului mijlocașului.

Ce prime vor încasa jucătorii de la Universitatea Craiova dacă vor câștiga titlul.

Oltenii sunt la numai 180 de minute de cucerirea titlului în Liga 1, iar fotbaliștii pot încasa niște prime impresionante dacă vor deveni campioni.
Patronul Mihai Rotaru a prevăzut numeroase bonusuri pentru fiecare jucător în parte, în funcție de cât de mult a evoluat fiecare și ce rezultate a înregistrat echipa. Conform Fanatik, primele pregătite pentru băieții lui Cristiano Bergodi arată în felul următor:

Mirko Pigliacelli – 29.000 de euro
Alexandru Cicâldău – 30.000 de euro
Dan Nistor – 15.000 de euro
Valentin Mihăilă – 24.500 de euro
Elvir Koljic – 17.000 de euro
În total, patronul Mihai Rotaru ar trebui să acorde prime în valoare de 400.000 de euro, dacă Universitatea Craiova va cuceri titlul. De 29 de ani n-a mai reușit o echipă din Craiova să devină campioană.

Universitatea Craiova, la două meciuri de titlu

După meciul de la Botoșani, decis de două lovituri de la 11 metri, transformate de Alex Cicâldău și Gustavo Vagenin, Universitatea Craiova a ajuns la șase victorii consecutive în tot atâtea meciuri disputate de la reluarea Ligii I. După meciul de la Botoșani, decis de două lovituri de la 11 metri, transformate de Alex Cicâldău și Gustavo Vagenin, Universitatea Craiova a ajuns la șase victorii consecutive în tot atâtea meciuri disputate de la reluarea Ligii I.

 

Adauga un comentariu