Sport

„Transferul obligatoriu” pentru Barcelona se face! Jucătorul a spus: „Da!”

Publicat: 24 nov. 2020
Eric Garcia ar putea reveni în curând la echipa care l-a format ca jucător
Eric Garcia

Barcelona traversează o perioadă dificilă în La Liga, unde ocupă abia poziția a 12-a în clasament, cu 11 puncte acumulate în 8 meciuri. Pe lângă criza de rezultate, catalanii se confruntă și cu mari probleme de efectiv, mai ales în defensivă. Gerard Pique s-a accidentat în meciul cu Atletico Madrid, pierdut de Barcelona cu 0-1, și va lipsi două luni de pe teren. Umtiti și Araujo sunt și ei accidentați, astfel că Ronald Koeman mai are o singură variantă de fundaș central în lot: Lenglet. Sergi Roberto, care mai putea fi forțat pe acest post, va lipsi și el între 2 și 4 săptămâni.

În aceste condiții, Barcelona va negocia de urgență transferul unui fundaș central, iar alesul este Eric Garcia, de la Manchester City. Fotbalistul de 19 ani a fost principala țintă a Barcelonei și în perioada de mercato din vară. Catalanii nu au căzut de acord cu cei de la Manchester City asupra sumei de transfer, însă pregătesc un nou „asalt”. Eric Garcia, „transferul obligatoriu” pentru Barcelona, titrează Sport pe prima pagină.

Eric Garcia s-a înțeles cu Barcelona: negocieri cu Manchester City

Fundașul central de 19 este hotărât să părăsească clubul de pe Etihad, chiar dacă Pep Guardiola a declarat că încearcă să îl convingă să revină asupra deciziei. Eric Garcia s-ar fi înțeles deja cu Barcelona și va reveni, în iarnă, la clubul care l-a format. Rămâne doar ca Barcelona și Manchester City să se pună de acord asupra sumei de transfer.

„Sunt foarte fericit! Știu că a vrut să plece, dar va rămâne și poate reușim să-l convingem anul acesta să-și prelungească contractul cu noi. E un băiat foarte stabil în multe, multe lucruri și suntem foarte fericiți!”, a spus recent Guardiola.

Eric Garcia a fost „școlit” la celebra academie a Barcelonei, La Masia, dar a plecat în 2017 la juniorii lui Manchester City. În 2019, Pep Guardiola l-a promovat la echipa mare, iar, în primul său sezon, a prins 13 meciuri în Premier League. Barcelona a încasat 1,7 milioane de euro pentru transferul lui Garcia la Manchester City.
Adauga un comentariu