Sport

Transferul toamnei la Dinamo! „Câinii” ar fi obținut acordul unui mijlocaș de 3,2 milioane de euro

Publicat: 06 oct. 2020
Dinamo a dat lovitura în ultima zi a perioadei de transferuri. A obținut acordul lui Aleix Garcia pentru un transfer în
Aleix Garcia

Dinamo a dat lovitura în ultima zi a perioadei de transferuri. A obținut acordul lui Aleix Garcia (23 de ani) pentru un transfer în „Ștefan cel Mare”. Mijlocașul a fost transferat în 2015 de la Villarreal la juniorii lui Manchester City, pentru patru milioane de euro, iar acum a devenit liber de contract, după ce „cetățenii” l-au împrumutat la echipe precum Girona și Mouscron.
Ibericul a așteptat inițial un semn de la Galatasaray, dar se pare că mutarea nu s-a realizat, potrivit Radio Dinamo, acesta s-a înțeles cu „câinii” și urmează să se alăture lotului condus de Cosmin Contra.
Garcia va fi, în mod clar, cel mai bine cotat jucător din lotul lui Dinamo. Site-urile de specialitate îi oferă spaniolului o cotă de 3,2 milioane de euro, iar în prezent „lider” la acest capitol este Paul Anton (1 milion de euro).

Cine este Aleix Garcia

Fără să se impună la Manchester City, într-o constelație de vedete, ibericul a strâns totuși nouă meciuri pentru trupa lui Guardiola, dintre care patru chiar în Premier League.
A marcat și un gol pentru „cetățeni”, în Cupa Ligii, într-o victorie cu Swansea, 2-1.
Între 2017 și 2019, Garcia a fost împrumutat la Girona, în Catalonia. De altfel, mijlocașul este originar din zonă, fiind născut la Ulldecona, în sudul Cataloniei.
În ultimul sezon, Aleix a fost împrumutat la Mouscron, unde a jucat de 25 de ori. A marcat cinci goluri și a reușit trei assist-uri pentru clubul belgian.

Din 2005 (adică de la 8 ani) până în 2015 a jucat Aleix Garcia Serrano pentru Villarreal

Fostul patron al echipei Dinamo, Ionuț Negoiță, consideră că arbitrii greșesc atât de des împotriva „câinilor” dintr-un motiv anume, iar acel motiv ar fi farsa comisă de PCH la meciul FCSB – Manchester City, din 2016. Ionuț Negoiță spune că arbitrii greșesc mult prea des împotriva echipei Dinamo, iar acum a pus totul cap la cap, într-un interviu realizat de Viorel Grigoroiu:

„Ce s-a întâmplat sâmbătă seară în derby mi-a adus aminte de un episod, printre altele. Și anume, au venit suporterii după un timp la mine ca să discutăm problemele lui Dinamo. Au spus că își fac treaba și au făcut o farsă care s-a dus în toată lumea, poate a fost cea mai de impact farsă din fotbalul românesc. E joaca lor, e treaba lor!

Fostul patron de la Dinamo, Ionuț Negoiță, începe războiul cu arbitrii

Toți râdeau prin oraș de cei de la FCSB: Argăseală, Gigi etc. După care, ei au spus-o cu subiect și predicat: «O să vedeți voi ce se va întâmpla!». Uitați-vă în statistici. Zece meciuri de atunci am fost tocați de arbitru în mod flagrant. Arbitrajul este un cancer. Ce se întâmplă acolo e jale.

„Am fost și eu de vreo două ori, m-am văzut și cu Vassaras. Ce vă spun acum e o părere personală. Nu Vassaras conduce arbitrajul românesc. E acolo de fațadă. Conducerea arbitrajului trebuia schimbată de mult. Sunt 99% convins că Deaconu conduce. Nu pot să nu spun niște lucruri pe care le-am simțit pe propria piele. Statisticile o pot confirma. Dinamo a fost foarte, foarte dezavantajată de-a lungul timpului. Un exemplu a fost cel de sâmbătă seară. Lucrurile sunt foarte dezamăgitoare. Și în loc să ne ridicăm, mai rău de afundăm în mocirlă. E o părere a unui om care a stat opt ani în fotbal. E foarte greu dacă ești în fotbal să vorbești despre arbitraj. Sunt unii dintre ei niște ticăloși și o cloacă de tâlhari”, a spus Ionuț Negoiță, pentru Digi Sport.

Transferurile făcute de Dinamo, după venirea spaniolilor

Tomas Mejias (31 de ani, portar)
Rene Hinojo (34 de ani, portar)
Alexander Gonzalez (27 de ani, fundaș dreapta)
Andrei Radu (24 de ani, fundaș stânga)
Isma Lopez (30 de ani, fundaș stânga)
Vlad Achim (31 de ani, mijlocaș defensiv)
Janusz Gol (34 de ani, mijlocaș defensiv)
Paul Anton (29 de ani, mijlocaș defensiv)
Borja Valle (28 de ani, mijlocaș ofensiv)
Juan Camara (26 de ani, mijlocaș stânga)
Adam Nemec (34 de ani, atacant)
Magaye Gueye (30 de ani, atacant)
Adauga un comentariu