Sport

Transferuri de top! Astra spera sa dea lovitura cu Sapunaru si Budescu

Publicat: 18 mai 2016
1

Lasat pe dinafara lotului largit al echipei nationale a României si cel mai probabi si din cel final pentru Campionatul European, Constantin Budescu ar putea reveni la Astra,dupa ce nu s-a acomodat în liga a doua din China. Antrenorul Marius Sumudica a confirmat interesul pentru mijlocasul ofensiv, pe care îl anuntase presedintele Danut Coman.

Dupa ce a reusit sa îl transfere pe Silviu Balaure, de la FCM Baia Mare, campioana României este pe cale sa ajunga la o întelegere cu Nicolas Gorobsov, de la ASA Tg. Mures. Cea mai mare lovitura ar fi sa îl convinga pe Cristian Sapunaru, care înca nu a dat un raspuns final, desi ar fi tentat sa joace la gruparea giurgiuveana, în lipas unei oferte consistente din strainatate. sumudica a anuntat si ca s-a înteles cu doi jucatori brazilieni. Îl va pastra si pe Denis Alibec si a ajuns la acorduri si cu Oros, Gaman siGeraldo, care vor continua alaturi de Astra.

Budescu s-a transferat în aceasta iarna la Dalian Yifang, liga a doua din China, pentru suma de 1,2 milioane de euro, dar nu a mai jucat acolo de pe 10 aprilie, de la meciul cu Transcen, scor 0-2, când a fost titular si a evoluat 68 de minute. De atunci, a mai fost de doua ori rezerva, iar în alte doua partide nu a fost inclus în lot.

„Am reusit sa îl transferam pe Balaure si suntem aproape sa ne întelegem cu Gorobsov. Sapunaru înca mai asteapta. Asteapta si ceva oferte din strainatate. Sunt singurii jucatori din campionatul intern pe care îi vrem. Nu ascundem ca îi dorim foarte mult si mai vrem si ceva jucatori din strainatate, care cu siguranta vor ridica valoarea lotului. Nu voi aduce jucatori sa completez lotul, ci sa poata juca titulari. E o solutie si Budescu”, a declarat Marius sumudica, în cadrul emisiunii „Digi Sport Matinal”.

„stiti ca mie îmi plac portughezii si brazilienii. Asa cum l-am adus pe Boldrin, care acum are o cota importanta, asa vor veni si doi brazilieni. Pe Alibec nu îl dam. Din punct de vedere material nu suntem în imposibilitatea de a continua si de a fi în nevoia de a vinde jucatori pentru asta. Vom renunta la 3-4 jucatori care nu au prea jucat si va fi destul de dificil sa joace în continuare”, a mai spus tehnicianul Astrei.
Întrebat despre posibilitatea ca la Giurgiu sa ajunga mijlocasul dreapta Banel Nicolita(liber de contract dupa ce s-a despartit de Viitorul) si fundasul central Marius Constantin (ASA Tg. Mures), antrenorul a raspuns: „Marius Constantin era si el în discutii, dar am reusit sa continuam cu Oros si ramâne si Geraldo. Prefer sa lucrez cu jucatorii care au adus titlul aici. Ramâne si Gaman”.

Adauga un comentariu