Destinatii turistice

Transilvania, pe lista destinatiilor recomandate turistilor de Code Nast Traveller: „Un colt al Romaniei invaluit in frumuseti superlative”

Publicat: 02 mai 2019

Platforma Conde Nast Traveller a selectat mai multe destinatii demne de urmarit pentru turistii anului 2019, din Tahiti pana in Grecia, India, Scotia si Egipt iar Transilvania este una dintre ele.

Transilvania este descrisa de jurnalistii platformei americane drept ”un colt al Romaniei invaluit in folclor si frumuseti superlative”.

Cunoscuta pentru povesti si legende gotice, Transilvania este prezentata ca locul in care au ajuns copii din Hamelin si in acelasi timp ca decorul romanului lui Bram Stocker si al personajului sau, contele Dracula dar este pomenit si Vlad Tepes cu numele lui oficial Vlad al III-lea.

Jurnalistii arata ca Transilvania incepe sa artaga vizitatori interesati de ceva mai mult decat de vizitele la Castelul Bran.

”Transilvania ramane un taram pierdut in timp. Izolata de lumea moderna pentru decenii bune de Cortina de Fier, a fost parasita de multi locuitori, iar satele sale sasesti din secolul XIII au inceput sa se prabuseasca. Dar spiritul i-a ramas intact. Padurile si pajistile cu flori salbatice au ramas neatinse. Viata se intoarce si constructii prabusite sunt reconstruite”.

Americanii remarca si faptul ca Printul de Wales a prevazut revenirea zonei si citeaza preocuparea figurii regale britanice pentru restaurarea caselor din Transilvania dar si faptul ca rezidenta sa din Valea Zalan, de langa Brasov este disponibila pentru rezervari turistice.

Prezentare vorbeste si despre reconstructia caselor de la Malancrav, si remarca refacerea conacului Apafi cu parfumul perioadei Austro-Ungare. Transilvania este recomandata si de expertii de la compania de turism Butterfield & Robinson care pun accentul pe industria viticola, peisajele impresionante si patrimoniul nedescoperit din zona. Printre atractiile transilvane sunt enumerate satele medievale incluse pe lista UNESCO, Viscri, Sighisoara si Biertan. ”Cel mai tare te incanta diversitatea culturilor europene si istorice din Romania, de la satele sasesti, la comunitatile romani, pana la suprapunerea de influente culturale maghiare si italiene. Oamenii si ospitalitatea romaneasca ma fac sa-mi doresc sa ma intorc aici cat mai repede”, spune Tom Abraham, de la Butterfield & Robinson.

Pe lista celor de la CN Traveller este, alaturi de Transilvania, Tahiti, unde sunt semne ca un nou tip de turisti vine spre Polinezia Franceza. Turismul de familie a luat amploare aici in ultima vreme, cu locuri in care este garantata linistea, vizitatorii avand ocazia sa isi pregateasca singuri mancare in bucatarii care le sunt puse la dispozitie in spatii ferite de aglomeratia turistica.

Egiptul incearca sa promoveze o noua arta a pelerinajului. Chiar daca deschiderea Marelui Muzeu Egiptean a fost amanata din nou pana in 2020, este pentru prima data cand hotelurile si croazierele din zona au reluat listele de asteptare, dupa 8 ani.

Turistilor li se atrage atentia si spre oferta greceasca din Peloponez, o zona pentru care interesul parea sa fi scazut dupa ce turistii au inceput sa se inghesuie in Santorini si Mykonos. In ultimul an, deschiderea zborurilor internationale spre aeroportul din Kalmata a crescut cu 15 % numarul vizitatorilor in peninsula. In plus, in 2019, o cursa feroviara care leaga portul Patras de orasul Pyrgos, in sud-vestul peninsulei Peloponez, a fost reluata facilitand accesul in zona care si-a legat numele de figura lui Hippocrat. Luna aprilie a adus aici prima cursa Iron Man, cu o cursa de natatie pe o distanta de 1.9 km prin Marea Ionica si o competitie pe biciclete prin livezile de maslini inaintea unui semimaraton de-a lungul plajelor de la Voidokilia. In plus, Peloponezul este zona cu cele mai multe vii si varietati de struguri din toata Grecia.

Peisajele monumentale sunt atractia principala si pentru tinuturile inalte din Scotia. Mai multi oameni de afaceri danezi au amenajat ferma Killiehuntly si cabana Kinloch si au adus o perspectiva noua asupra turismului in Scotia. Ofertele turistice au inceput sa ia aminte si la reconditionarea traseelor pentru biciclete si drumetii pe Coasta de Nord 500. O intreprindere a galeristilor elvetieni de la Hauser & Wirth a urmat curentul si a pus la cale o reabilitare a cladirii de la Fife Arms, care a fost transformata intr-un hotel cu 46 de camere, cu gradina, spa, restaurant, bar si o colectie impresionanta de instalatii artistice autohtone si internationale.

Pe lista americanilor mai sunt Matera, cu atractiile romantice italiene, Perth, capitala coastei de vest australiene, riviera turceasca, St. Barth, in Caraibe, oraselul frantuzesc Arles, unde totul se invarte in jurul lui Van Gogh, pictorul care a trait aici ultima parte a vietii, Valle de Guadelupe, cu noile atractii viticole mexicane, New Orleans, orasul care renaste odata cu deschiderea unor noi hoteluri, Mozambic, care isi deschide pe insulele de pe coasta o serie de complexuri hoteliere care combina istoria si luxul dotarilor de ultima ora, Namibia, Chengdu, in China, Patagonia, Mumbai, Singapore si Tasmania.loading...

Adauga un comentariu