National

Transportatorii au renuntat la GREVA

Publicat: 22 mai 2013
1

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) si Confederatia Nationala Rutiera (CNR) au renuntat la protestul planificat pentru joi, in urma semnarii unui acord cu Ministerului Transporturilor.

Veste buna pentru toti soferii din Romania: transportatorii nu vor mai circula joi, 23 mai, cu 10 kilometri pe ora pe drumurile nationale, asa cum fusese planificat, dupa ce UNTRR si Ministerul Transporturilor au semnat un acord.

„La inceputul acestui an, UNTRR si CNR au semnalat Ministerului Transporturilor principalele probleme care afecteaza grav competitivitatea sectorului de transport rutier din Romania, probleme urgente de rezolvat pe termen scurt si problematica generala de natura legislativa si institutionala.

Toate problemele semnalate au fost ignorate cu desavarsire, ramanand fara nici un raspuns din partea  Ministerului Transporturilor, pana la aceasta data.

Ne intrebam cu ce se ocupa conducerea Ministerului Transporturilor daca de transporturi rutiere nu se ocupa si nici celelalte moduri feroviar sau aerian nu par sa cunoasca vreo dezvoltare spectaculoasa?

Precizam ca transporturile rutiere reprezinta un sector din economia nationala care necesita eforturi minime pentru a functiona optim si a se putea dezvolta atat in Romania, dar in special pe relatii din cadrul UE sau intre UE si alte tari din afara UE – transportatorii romani fiind astfel furnizori de servicii intr-o lume globalizata si cu minime cerinte de la autoritatile din Romania”, s-a aratat intr-un comunicat UNTRR remis inainte de semnarea acordului cu Ministerul Transporturilor.

Adauga un comentariu