Local

Transportatorii declara razboi autoritatilor judetene

Publicat: 25 mart. 2016
1

Scandal monstru printre transportatorii ieseni. Mai multe companii de transport public judetean au depus o plangere prin care s-au declarat nemultumite de modificarea regulamentului si a caietului de sarcini al Serviciului de transport de persoane prin curse regulate in judetul Iasi. Transportatorii s-au plans de amenzile uriase pe care Consiliul Judetean le-a aplicat in ultima vreme si pe care le-au considerat abuzive. Numai ca, autoritatea judeteana a decis sa respinga plangerea. Pentru transportatori, solutia ar fi acum o actiune in instanta.

„Prima sustinere a petentilor, potrivit careia limita minima a amenzii contraventionale este 25 lei, iar limita maxima nu poate depasi 5.000 lei, in cazul contraventiilor stabilite prin hotarari ale consiliilor judetene, nu poate sta la baza unei cereri de revocare/anulare a unui act administrativ, cata vreme Legea 92/2007 este de rang superior unei ordonante de Guvern. Mentionam ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a stabilit ca, in virtutea acestui principiu, concursul dintre legea speciala si legea generala se rezolva in favoarea legii speciale, chiar daca acest fapt nu este prevazut expres in legea speciala, si ca, in cazul in care sunt sesizate neconcordante intre legea speciala si Conventia europeana a drepturilor omului, aceasta din urma are prioritate”, se arata in raspunsul CJ. Toate aceste detalii vor fi analizate de plenul Consiliului Judetean Iasi, in sedinta ordinara care va avea loc marti, 29 martie.

Comentarii
  • Dlor de la BZI,ce mai stiti de banditii de patroni din transporturi care au decontat milioane de euro pe seama tichetelor de pensionari si handicapati?
    Sunt vreo 10 banditi care s-au inbogatit peste masura.
    Asteptam un articol despre acestia.

Adauga un comentariu