Local

Transportatorii din judet au conturile blocate

Publicat: 28 feb. 2011

@ „Am vazut ca transportatorii sunt la zi cu plata impozitelor, nu gasesc normal ca sa le fie oprite abuziv conturile. Se pleaca direct la prezumtia de vinovatie. Solicit un punct de vedere de la Ministerul Finantelor si de la Curtea de Conturi in aceasta speta”, a spus prefectul Dragomir Tomaseschi

Peste 20 operatori de transport din judetul Iasi s-au trezit cu toate conturile blocate, dupa o decizie luata de Curtea de Conturi. Forul de control a solicitat Directiei de Finante blocarea conturilor transportatorilor pentru ca acestia ar fi declarat in fals transportul unor veterani doar pentru a incasa anumite sume de bani. O parte dintre transportatori s-au intalnit cu prefectul Dragomir Tomaseschi pentru ca decizia Curtii de Conturi sa fie anulata. „Este o situatie destul de ciudata. Chiar daca Ministerul Transporturilor a virat banii, Curtea de Conturi i-a blocat si i-a solicitat sa nu mai fie virati. Aparent, sunt suspiciuni ca transportatorii au declarat oameni care nu au fost niciodata in vreo astfel de cursa. Trebuie ca toate partile implicate sa aiba o interpretare unitara, sa nu se mai contrazica si sa deblocheze conturile operatorilor, pentru ca acestia sa poata lucra”, a sustinut prefectul judetului.
Autoritatile locale sustin ca situatia trebuie reglementata in cel mai scurt timp, pentru ca transportatorii sa nu ramana fara bani. „Aproximativ 30 operatori sunt in aceasta situatie, oameni care s-au trezit cu toate conturile blocate. Am vazut ca transportatorii sunt la zi cu plata impozitelor, nu gasesc normal ca sa le fie oprite abuziv conturile. Se pleaca direct la prezumtia de vinovatie. Solicit un punct de vedere de la Ministerul Finantelor si de la Curtea de Conturi in aceasta speta”, a adaugat Dragomir Tomaseschi.
Printre transportatorii care au fost verificati de Curtea de Conturi se numara Sami-Trans SRL, Amituring SRL si Samson Inter Grup SRL.loading...

Comentarii
  • Verificati firmele care merg pe traseul Iasi-Oradea si Iasi-SatuMare.Am fost in septembrie cu un microbuz de la AmiTuring si eram numai eu si o alta persoana luata din Roman, pina la Sovata. Microbuzul ala nu sio scos nici macar motorina, dar taxele, dar salarul soferului, dar lisingul, dar profitul? Deci clar ca deconteaza bilete de la Cozmesti pe traseul de Oradea. Credeti ca degeaba o licitat si un traseu judetean? Rusine sa-i fie firmei acestea ca au licitat traseele si le-au castigat cu autocare de 5 stele ce merg numai in Italia. No vazut Cozmestiul autocar de cind is ei acolo…..se plimba taranii cu dubele vara cind pute a cas si oaie in bude(dube) de nu stii cum sa cobori mai repede. Dar ARR-ul ii protejeaza…ca doar au neamuri de trimis gratis in Italia.

Adauga un comentariu