Eveniment-Social

Transportul in comun, un cosmar jilav pentru ieseni

Publicat: 01 iul. 2013
1

@ Zilele trecute, circulatia autobuzelor si tramvaielor a fost blocata pe mai multe trasee din cauza precipitatiilor @ Nivelul apei pe carosabil a depasit garda la sol a autobuzelor, iar o parte dintre acestea au fost retrase la garaj, in vreme ce tramvaiele au fost scoase din Tatarasi @ Ploaia a patruns chiar si in mijloacele de transport, provocand disconfort in randul calatorilor

Iesenii care au folosit in aceste zile transportul public au simtit pe pielea lor cum precipitatiile pot da peste cap circulatia autobuzelor si tramvaielor. Mai mult, apa a patruns chiar si in mijloacele de transport, iar calatorii au fost nevoiti sa circule uzi chiar si in vehicule.

Inca de ieri dimineata, iesenii au asteptat chiar si o ora un mijloac de transport auto, pentru ca circulatia acestora a fost blocata complet pe bulevardul Poitiers, nivelul apei pe carosabil depasind cu mult garda la sol a autobuzelor, iar o parte dintre acestea au fost retrase la garaj. „Dupa ora 6.00, traseele de autobuz 19, 42 si 43 au fost deservite doar de MAZ-uri, autobuze care au garda la sol mai inalta. Din cauza apei prezente pe carosabil in zona Baza 3, Metalurgiei si Tutora, tramvaiele pe traseul 11 si 5 au intors la Rond Baza 3, de acolo fiind inlocuite de autobuze”, a precizat Maricel Gherca, director general RATP Iasi.
Tot ieri dimineata, circulatia tramvaielor in zona Tatarasi – Dancu, Metalurgiei – Baza 3 si Tutora a fost blocata datorita unei avarii E.ON la cablul de 20 kV ce alimenta Statia de redresare Bularga. „La interventia echipelor noastre, alimentarea tronsoanelor de linii afectate s-a realizat din Statia de redresare S2 si a facut posibila reluarea circulatiei tramvaielor dupa ora 8.30”, a mai spus seful regiei de transport.

Calatorii au fost udati chiar si in autobuze

Cei care au circulat cu autobuzele si tramvaiele regiei de transport in aceste zile cu precipitatii, n-au scapat de ploi nici in mijloacele de transport. Apa a patruns prin tot felul de orificii si a creat un disconfort ridicat in randul calatorilor, care s-au inghesuit in cele cateva locuri din autobuze in care apa nu a patruns.
„Vechimea vehiculelor face ca in unele autobuze sa patrunda apa. Nu se intampla la toate. Apa patrunde in interior de la nivelul usilor si depinde foarte mult de volumul precipitatiilor. De multe ori sunt lasate geamurile sau trapa de aerisire deschise, iar astfel, precipitatiile patrund in mijlocul de transport. Conducatorul vehiculului are obligatia la finalul traseului sa verifice trapa, insa unii calatori le deschid in timpul mersului”, a spus Adrian Mihai, purtator de cuvant la RATP Iasi.

Adauga un comentariu