Actualitate

Transportul public a ramas paralizat din cauza poleiului – FOTO, VIDEO

Publicat: 04 ian. 2013

@ Stratul de polei care a acoperit strazile ieri dimineata a facut ca o mare parte dintre autobuzele RATP sa ramana blocate pe marginea drumurilor, unele dintre acestea fiind implicate in accidente rutiere

Iesenii care au apelat ieri dimineata la transportul public de persoane au avut parte de experiente neplacute, ramanand blocati pret de cateva minute chiar in mijlocul strazilor din cauza poleiului care a facut impracticabila o mare parte a retelei de transport.

Ieri, in jurul orei 06:30, orasul era paralizat din cauza poleiului. Problemele au aparut in special in zona pasarelei Bucium, acolo unde soferii, la sfatul Politiei Rutiere, au tras masinile pe dreapta. La fel au procedat pret de cateva minute bune si soferii RATP care au tras 10 autobuze pe dreapta pentru ca nu isi mai puteau continua drumul. Calatorii au coborat si s-au aventurat pe jos, pentru ca nu aveau niciun alt mijloc de transport disponibil. Situatii similare s-au inregistrat si in zona Pacurari, unde mai multe autobuze au fost trase la marginea drumului, dupa care s-a solicitat interventia echipelor cu materiale antiderapante. „Dimineata, in jurul orelor 6.30, Politia Rutiera a oprit traficul masinilor spre pasarela Bucium, datorita poleiului format si a riscului de producere a unor accidente. Aproximativ 10 autobuze au tras pe dreapta in zona Frigorifer, pana cand o masina cu antiderapant a venit si a facut practicabil traseul. La ora 7.30, in zona Pacurari Kaufland, un autobuz RATP a fost lovit in spate de un autoturism care nu a putut opri in siguranta”, explica Adrian Mihai, purtator de cuvant RATP Iasi.
La putin timp dupa evenimentul din Pacurari, un alt autobuz RATP care stationa in apropiere din cauza poleiului, a determinat soferul unui alt autoturism (IS 09 FRE) sa opreasca in urma sa. Apoi, au mai venit din spate alte doua autoturisme (IS 12 AXL si SV 09 ATL) care nu au mai putut frana si au intrat in coliziune cu autoturismul oprit in spatele autobuzului, producand un carambol din care au rezultat si doua victime, soferul si o pasagera care coborase dintr-un autoturism implicat in accident.

Adauga un comentariu