Economic Local

Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Publicat: 26 iun. 2018
1

@ O suprafata impresionanta de teren, care se afla in interiorul municipiului Iasi, urmeaza sa fie vanduta cu o suma de cateva milioane de euro @ Compania care detine terenul respectiv a mutat activitatea de productie in alte locatii, iar pentru suprafata de peste 10 mii mp cu constructiile conexe se cer peste 4 milioane de euro @ In vecinatatea fostei fabrici de paine se afla mai multe complexe comerciale si imobiliare, iar posibilul cumparator va fi unul dintre acestia

O suprafata de peste 11.000 mp, care se afla in zona Pacurari din municipiul Iasi, va fi scoasa la vanzare cu o suma de cateva milioane de euro. Terenul apartine societatii comerciale Compan SA, iar pretul minim a fost stabilit la circa 4,3 milioane de euro.

Pe terenul in suprafata de 11.700 mp se afla mai multe constructii conexe care apartin producatorului de panificatie. Este vorba despre 12 cladiri conexe care se afla se soseaua Moara de Foc si care nu sunt folosite de mai multi ani, asta deoarece cuptoarele de productie ale Compan SA functioneaza in zona Podu Ros – Primaverii din Iasi. In cadrul vanzarii nu este inclusa si cladirea principala a Compan SA din soseaua Moara de Foc.

Inainte de a reusi vanzarea acestui teren, societatea Moara de Foc Imobili SA, cu sediul in Bucuresti, a inaintat la Primaria Iasi un certificat prin care solicita aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru zona respectiva, care prevede "construire ansamblu locuinte colective pe teren proprietate", pe locatia in suprafata de peste 11.000 mp.

Regimul de inaltime in zona este pentru construirea de cladiri inalte cu un procent de ocupare a terenului de 50 la suta. Moara de Foc Imobili SA este detinuta de grupul american de investitii New Century Holdings (NCH), care detine mai multe proprietati imobiliare in Iasi si in tara, printre care si depozite pe strada Aurel Vlaicu.

Citeste si : BOMBA IMOBILIARA! Un bloc imens apare in Pacurari! Investitorul este fiul unui constructor mare din Iasi. Afacerile anuale sunt de peste 3 milioane de euro

Blocuri inalte, construite in zona Moara de Foc

Conform reprezentantilor Compan SA, activitatea producatorului de paine nu urmeaza sa fie afectata, deoarece acesta detine mai multe puncte de lucru in municipiul Iasi, principalul fiind in zona Podu Ros – Primaverii. Cel mai probabil, cele 12 cladiri care se afla pe terenul ce urmeaza a fi vandut vor fi demolate pentru demararea unui proiect imobiliar de locuinte colective.

In trecut au existat mai multe intentii de vanzare a terenurilor care apartin Compan SA din Iasi. Compan detine cateva zeci de hectare de teren in zona respectiva, iar o parte din aceasta au fost cumparate in trecut de Lidl.

Citeste si : Valul proiectelor imobiliare nu se opreste! Inca un bloc va fi construit in zona CUG

In zona respectiva se fac mai multe investitii majore, in urma cu circa doua saptamanii fiind depusa la Primaria Iasi o documentatie pentru avizarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), prin care intentioneaza sa construiasca un bloc de locuinte cu un regim de inaltime de 2S+P+15E.

Conform documentatiei depuse de Dazz Group SRL, care are ca obiect de activitate "comert cu ridicata de piese si accesorii pentru autovehicule", terenul studiat are o suprafata de 4.446 metri patrati si este situat in zona soseaua Moara de Foc nr. 43 A – strada Pacurari nr. 95. Pe langa locuinte, aici vor fi amenajate birouri si spatii comerciale.

Citeste si : Proiecte imobiliare fabuloase la Iasi! Cartiere intregi de blocuri depind de un singur pix. Decizia va fi luata in cel mai scurt timp

Comentarii
Adauga un comentariu