Titlurile zilei

Tranzacție importantă în Cimitirul Evreiesc! Cumătrul afaceristei Doina Cepalis urmărește aproape 5 hectare de teren pentru un cartier cu 70 de case. Paul Maftei: ”Totul este confidențial” – FOTO

Publicat: 08 ian. 2022
Investitorul Paul Maftei își îmbrățișează soția, în speranța că va încheia o tranzacție cu un teren din Cimitirul Evreiesc
Paul Maftei a negociat pentru un teren de 5 hectare în Cimitirul Evreiesc

Un investitor din Pașcani vânează o suprafață de teren din Cimitirul Evreiesc. Paul Maftei a negociat cu Sever Alain Rocsin, proprietarul terenului în valoare de 2 milioane de euro. Conform unui Plan Urbanistic Zonal, poate fi construit un cartier cu 70 de case

Vânzarea uneia dintre cele mai vânate zone din Iași este negociată de un afacerist discret din Pașcani. Este vorba despre Paul Maftei, care, la finalul anului 2021, a inițiat discuții pentru achiziționarea unei suprafețe de aproximativ 5 hectare de teren, zona Viticultori, în imediata apropiere a Cimitirului Evreiesc. Bărbatul este cunoscut pentru relația apropiată pe care o are cu afacerista Doina Cepalis, cei doi fiind cumetri. Conform informațiilor deținute de BZI, tranzacția a fost negociată pentru suma de 2.000.000 de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 40 de euro/mp.

Proprietarul terenului este Sever Alain Rocsin, de origine belgiană, care a primit proprietatea printr-un act de donație semnat de bunica acestuia, Maria Agatha Claudia Bart. Terenul a fost retrocedat în cursul anului 2003. Sever Alain Rocsin apare ca unic asociat în societatea Wanda Alpac Grup SRL, cu sediul în București, cu obiect de activitate ”dezvoltare imobiliară”. Afaceristul nu a putut fi contactat telefonic. De precizat că Doina Cepalis apare ca investitor pe strada Șipoțel din Iași, în apropierea Copou Bellevue.

Paul Maftei spune că tranzacția a fost suspendată

Contactat telefonic, Paul Maftei a precizat că negocierile pentru vânzarea terenului au fost stopate.

”Totul este confidențial. Deocamdată, domnii s-au oprit. Vrea (despre Sever Alain Rocsin – n.r.) în continuare să-l vândă”, a precizat investitorul.

În municipiul Pașcani, Paul Maftei este cunoscut pentru investițiile în spațiile comerciale. Terenul din zona Viticultori beneficiază și de un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat în luna august 2017. Conform documentației, urmează să fie construite 70 de locuințe individuale. Imobilele vor avea regimul de înălțime S+D+P+2E și S+D+P+1E+M. Procentul de ocupare a terenului aprobat este de 35 la sută, în timp ce coeficientul de utilizare a terenului este de 1,05.

”Toate locurile de parcare aferente unei construcții se vor asigura în afara spațiului drumurilor publice și vor fi dimensionate în conformitate cu normele de parcare valabile în momentul solicitării autorizației de construire. Autorizarea executării construcțiilor și a amenajărilor de orice fel este permisă numai dacă se asigură accese pietonale, potrivit importanței și destinației construcției”, se arată în documentația PUZ.

Scandal imobiliar lângă terenul dorit de investitorul Paul Maftei

Lângă terenul dorit de Paul Maftei se află proprietatea de 2,1 hectare deținută de afaceristul Dorin Gheorghe Tudose, chiar dacă nu apare oficial în acte. Pe data de 14.09.2021, proprietarii aflați în vecinătatea terenului au depus o petiție la Primăria Iași, prin care edilii sunt anunțați că blocurile cu două etaje vor aglomera zona și vor îngreuna traficul rutier.

„Zona în care se dorește a se proiecta aceste blocuri este o zonă de locuințe rezidențiale de lux, cu locuințe strict individuale, cu regim de înălțime maxim P+1+M, cu curți generoase și peisagistică deosebită. Toate locuințele individuale din această zonă au intrare și acces de pe Strada Iancu Flondor – această stradă având doar 3 m lățime. Acești 3 metri de stradă sunt delimitați pe o parte de gardul Cimitirului Evreiesc și pe cealaltă parte de proprietăți private și prin urmare nu se mai poate amenaja o bandă în plus pentru a se putea circula. Precizăm că, în momentul actual, când se întâlnesc două mașini pe stradă, se așteaptă în capătul drumului, la distanțe de 700 – 800 m pentru a putea trece respectivele mașini, trebuind să se aștepte 5 – 10 minute pentru fiecare mașină care trece”, se arată în petiția semnată de locuitorii din Cimitirul Evreiesc.

În edițiile trecute ale BZI a fost prezentată o situație acceptată de autorități în ceea ce privește activitatea lui Dorin Tudose. Afaceristul a lărgit trotuarul din fața vilei din Copou, ca să facă loc de parcare, lucrările nefiind autorizate.
Comentarii
  • Băi prostanilor,case ridicate pe morminte??? Bată-va Dumnezeu… Doar un tâmpit ar putea locui știind că sub casa lui se află nu știu ce mormântul…

  • Cepalis nu vrea sa recunoasca, dar afacerea ei cu scaune auto din Pascani era mega falimentara, asa ca i-a prostit pe aia de le-au vandut-o, iar ca sa nu se lase de afaceri s-a gandit la imobiliare. Unde se castiga in ziua de azi cel mai bine ? In IT si imobiliare. Bagi 50.000 euro castigi dublu, de asta este foiala asta in tot orasul legat de constructii. Si se stie de la un kilometru, pascanenii sunt cam cei mai bogati ieseni (da, mai nou au buletin de Iasi) la ora actuala, ma refer la Bolobita, Zamosteanu si Niculita. Cam asta-i treaba cu pascanenii la Iasi. La ei in satul ala Pascani nu ai ce sa faci, acolo sufla alizeul. Este vai de mama lui de oras.

  • Locuitorii din cimitirul evreisc??!!!! Au înviat “ locuitorii” și se opun construcțiilor? 😂😂TREBUIE dat afara acest jurnalist care este “Antisemit” aducând prin articol ofensa locuitorilor din cimitirul evreiesc😳😂😂😂 👍inclusiv poporului evreu.Nu? VAI vai vai . Are oare 8 clase ?

  • Poporul român e antisemit , are dreptate Klaus că va baga 3 ore pe săptămână în școală de holocaust că sa vedeți și voi. Ce înseamnă să fii un evreu bogat urmărit de comuniștii de la PSD și naziștii de la pnl

  • Paul Maftei e un pacalici, un antreprenor bazargiu… faptul ca Doinita i-a botezat copilul din respect pentru socrul lui, asta nu inseamna ca ii si este cumatra. Omuletul e No Name si vrea sa castige publicitate. vrea sa nu mai fie etichetat ca vanzator de biciclete din China si isi doreste sa ajunga si sa isi permita sa cumpere o masina , fara sa se gandeasca 2 ani daca e buna sau nu, cat plateste taxe, cat consuma – cum a facut in cazul 5-arului… Doinita e mult prea versata ca sa se complice si sa se asocieze cu un neinitiat ca Paulica

Adauga un comentariu