Drumetii

Traseu: Gura Paraului Diaca – Comuna Ciocanesti

Publicat: 06 ian. 2012
9

In situatia in care drumul existent pe Valea Diaca este parcurs auto (8km) timpul este de ~10 ore. Accesul in traseu se face de la gura Paraului Diaca situata la aprox. 30 km la NW de Vatra Dornei, pe soseaua inspre Borsa. Traseul este usor pe parcursul primei etape, pana la baza Vf. Omului. Aceasta portiune nu are marcaje turistice montane, si este de joasa dificultate. Urmatoarele 3 ore pot fi parcurse pe Piciorul inspre Muntele Stanisoarei, deasemenea nemarcat.

Necesita indrumarea unui cunoscator al zonei. Pana la Vf. Omului se urmaresc drumurile folosite de ciobani si de catre fostii sondori de la lucrarile geologice, deasemenea cu insotirea de catre un ghid turistic montan. Ca dificultate in aceasta portiune traseul poate fi considerat mediu. Odata atins Vf. Omului se intra in marcajul foarte bine executat cu banda albastra.

Spre SE se continua traseul de creasta inspre Magura Cosnei – Schitul Recele – com Ciocanesti, iar inspre NW spre Pasul Rotunda ce face legatura cu Muntii Rodnei. Gradul de dificultate este mediu. Intreaga creasta a muntilor Suhard de la Vatra Dornei pana la pasul Rotunda de unde se face legatura cu Muntii Rodnei poate fi parcursa in18-20 ore, cu petrecerea unei nopti la cort neexistand cabane de creasta. Marcaj banda albastra.

Timp de mers: 12 ore.
Adauga un comentariu