Drumetii

Traseu: Manastirea Bistrita – Manastirea Arnota – Varful Arnota – Saua Tarnicior – Varful Prislop

Publicat: 18 ian. 2012
9

Manastirea Bistrita (racord traseul 1) – Manastirea Arnota – Varful Arnota (1183m) – Saua Tarnicior (racord traseul 4) – Varful Prislop (racord traseul 3 apoi comun) – Varful Netedu (1757 m) (racord traseul 17, apoi comun) – Varful Lespezi (1822 m) – Varful Govora (1958 m) – Saua Zmeuret (racord cu traseul crestei principale a Muntilor Capatanii).

Acest traseu traverseaza creasta Masivului Buila-Vanturarita prin Varful Arnota si face legatura cu creasta principala a Muntilor Capatanii prin interfluviul dintre raurile Bistrita si Costesti. Este un traseu lung si dur, mai ales in partea de mijloc a sa (Saua Tarnicior – Plaiul Netedu), unde poteca este greu de distins, cu multa vegetatie arbustiva, in special in zonele cu foste exploatari forestiere.

Traseul are punctul de pornire comun cu cel al traseului nr. 1, la poarta Manastirii Bistrita. Dupa 200 m de la pornire se ajunge la o intersectie marcata cu stalp indicator, se traverseaza pe punte Raul Bistrita, se merge in amonte 100 m pe malul stang al acestuia si in 5-10 minute de urcus pe poteca de langa gardurile gradinilor se ajunge la Schitul Papusa (panou informativ).

Marcaj: dunga albastra.

Dificultate : mare.

Timp de mers: 9-10 ore vara, iar iarna nu se decat pe portiunea Bistrita – Vf. Arnota.

Locuri de adapost: Manastirea Arnota, Stana Arnota, Cantonul Gura Plaiului, Stana Netedu, Refugiul Lespezi.

Puncte de alimentare cu apa: Manastirea Arnota, Stana Arnota, Stana Netedu, Stana Lespezi.

Adauga un comentariu