Drumetii

Traseu montan: Timisu de Sus – Cascada Tamina – Varful Piatra Mare

Publicat: 10 feb. 2020
Traseu montan: Timisu de Sus
Traseu montan: Timisu de Sus

Traseu montan: Timisu de Sus. Acest traseu este unul dintre cele mai spectaculoase din Munții Bârsei, Carpatii Meridionali. Traseul începe în localitatea Timisu de Sus și se termina la Vârful Piatra Mare. Durata de parcurgere ar fi de patru ore. De exemplu, vă puteți opri la Cascada Tamina sau puteți continua până la Vârful Piatra Mare.

Descriere traseu

Că și dificultate, aces traseu este marcat cu banda albastra. Cascada Tamina se găsește la o altitudine de 1.100 m, pe Valea Pietrei Mici din Masivul Piatra Mare. Acolo veți găsi cinci cascade, cea mai mai spectaculoasa fiind înalta de 10 m. Cet care doresc să facă întregul traseu, până la Vârful Piatra Mare, o să ajunca la cota 1.844 m la final. O să fiți literalmente cu capul în nori.

Traseul pleacă de la posta din Timisul de Sus pe drumul forestier, iar la sosea (DN1) veți găsi și indicator. Până la cascada se face cam o ora, iar traseul nu este foarte greu, nefiind nevoie de a vă agata de cabluri pentru a ajunge la destinație. Priveliștea de sus de la Cascada Tamina este de admirat minute în sir, în special daca este senin, desigur. În apropiere se găsesc și Cheile Taminei. Atenție mare în preajma cheilor și cascadei, se poate aluneca ușor! Aici veți găsi cabluri și scări metalice.

Traseu montan: Timisu de Sus. I’m the king of the world

De aici, mai sunt încă trei ore până la Vârful Piatra Mare. După ce ați ajuns la cascada, urmați firul apei și veți găsi în continuare marcajul banda albastra. Drumul continua destul de lung și obositor către stana din Coada Pietrei Mari, urcandu-se pe drum forestier. În acest punct începe marcajul cu banda roșie pentru a putea ajunge cu bine pe platou. Odată ce ajungeți sus, priveliștea este absolut impresionanta. Indiferent de anotimp, sentimentul de I’m the king of the world se pretează cu siguranță în aceasta situație.

Întoarcerea se face pe același traseu și durează mai puțin, în jur de 2 ore ½ – 3 ore. Atenție mare: este indicat să vă întoarceți pe lumina, că nu se știe niciodată cum puteți să scăpați din vedere un indicator.

Adauga un comentariu