National

Traseul elevei disparute din Capitala, RECONSTITUIT de anchetatori

Publicat: 15 feb. 2014
1

Politistii au reconstituit o parte din traseul facut de Iulia Ionescu, de 15 ani, disparuta miercuri in Capitala.
Iulia Ionescu s-a despartit de mama ei, miercuri, in jurul orei 12.00, la gura de metrou Eroilor, urmand ca fata sa mearga la Colegiul „Sfantul Sava„, de pe strada Berthelot, unde studia in clasa a IX-a, dar ea nu a mai ajuns la scoala.
Politistii au reconstituit o parte din traseul adolescentei, despre care se stie ca a ajuns, in seara zilei de miercuri, la un magazin de pe Bulevardul Kogalniceanu, unde si-a vandut telefonul mobil, un I Phone 5, si lantisorul din aur, pentru 800 de lei.

Vezi si Iulia Ionescu, liceana disparuta, gasita in tren
Fata este in continuare cautata in gari, autogari, dar si aeroporturi, de unde au fost luate imaginile surprinse de camerele de luat vederi. Totodata, in aceste zone au fost chestionati sute de taximetristi. Si soferii opriti in trafic sunt intrebati daca au vazut-o pe tanara si rugati sa contacteze Politia daca au ulterior informatii despre aceasta.
Intre timp, in Capitala, continua audierea cunoscutilor adolescentei si celor care ar putea da informatii pentru gasirea ei la sediul Politiei Sectorului 5. Vineri au fost audiati membrii familiei Iuliei Ionescu, colegi, profesori, vecini din bloc, precum si duhovnicul acesteia si patronul magazinului unde fata si-a vandut telefonul si lantisorul.
Barbatul care a cumparat telefonul si lantul minorei a spus ca le-a vandut ulterior mai scump altor persoane. Totodata, patronul magazinului le-a spus jurnalistilor ca fata nu era insotita si ca in afara magazinului nu o astepta nimeni.
„Ne-am gandit si noi sa nu fi fost cu cineva afara, sa o constranga. Nu era. Fata avea privirea pierduta, ingandurata. Timida si pierduta. I s-a cerut buletinul si toate cele. S-a facut ca-l cauta in geanta cateva minute, dupa aceea a spus ca nu are actele telefonului, dar aduce ea cutia cu actele si buletinul. Fata era timida si voia sa ia banii cat mai repede si sa plece”, a declarat, la Romania TV, reprezentantul magazinului, scrie kanald.ro.

Vezi si Un martor, despre eleva disparuta: S-a urcat intr-un autocar insotita de doua persoane
Duhovnicul elevei, preotul parhoh al Bisericii „Santul Nicolae” Militari, Visarion Alexa, a declarat politistilor ca fata spunea ca vrea sa se calugareasca. El a si pus la dispozitia anchetatorilor un mail in care fata de 15 ani il anunta ca doreste sa plece la o manastire.
Surse din randul anchetatorilor au declarat anterior pentru Mediafax ca fata este foarte credincioasa si a intentionat sa fuga de acasa la 12 ani, insa a fost oprita atunci de duhovnicul ei. Politistii au facut o adresa catre Patriarhia Romana pentru a se verifica daca eleva a ajuns la vreuna dintre manastirile din tara.
Totodata, reprezentantii Centrului Roman pentru Copii Disparuti – Focus au declarat pentru Mediafax ca participa la activitatile de cautare a adolescentei, distribuind postere cu semnalmentele si poza minorei in judetele indicate de Politie, respectiv Iasi, Suceava si Neamt.
Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Constantin Stoica, a declarat pentru Mediafax ca nicio manastrire ortodoxa nu primeste in monahism minori, iar daca un minor ar cere gazduire intr-un astfel de lacas ar fi contactate organele abilitate.

Comentarii
  • E cu semn de intrebare, corespondenta pe email a elevei cu duhovnicul. Cred ca s-a mers prea departe in aceasta apropiere,fiind prea multa intimitate.Cred ca tot el i-a asigurat fetei cazarea la o manastire. Fata s-a dus la sigur,dovada ca a si primit haine calugaresti.Parintii ar trebui sa fie circumspecti,in a-ai lasa copii sa fie educati religios de preoti. Ei o fac in interesul lor si nu al copiilor.

Adauga un comentariu