WoW!

Tratament anti tuse cu lapte de măgăriţă. De ce este bun

Publicat: 30 aug. 2021
canistra cu lapte de magarita folosit in tratament anti tuse
Se spune că laptele de măgăriță este similar cu laptele matern în proporție de 97%

Leacurile din bătrâni vor fi căutate întotdeauna. Anul trecut şi chiar şi anul acesta, unul dintre cele mai căutate remedii de pe internet este cel de tratament anti tuse cu lapte de măgăriță. După trecerea prin coronavirus, persoanele care au avut o formă medie sau gravă au rămas cu multe sechele. Inclusiv cu o tuse deranjantă şi cu plămâni care au nevoie de timp şi ajutor pentru a se vindeca.

Până la acel moment, laptele de măgăriță nu era la foarte mare căutare. Pandemia însă l-a adus cumva în atenţia publicului. Norocoşii l-au putut cumpăra chiar de la ferme. Produsul însă se găseşte şi în diverse supermarketuri. Este adevărat că preţul nu e nici pe departe precum cel de la laptele de vacă, dar îşi merită toţi banii.

Tratament anti tuse cu lapte de măgăriță

Dacă ai tuse deranjantă, iritantă şi persistentă, tot ce trebuie să faci este să încălzeşti lapte de măgăriță şi să bei câte o cană în fiecare zi. În timp vei vedea efectele benefice. Nu uita că este un remediu excelent împotriva astmului şi a bronşitei. Şi acestea sunt nişte afecţiuni ce au apărut la oamenii care au trecut prin coronavirus.

Terapeutul Maria Niculescu spune că laptele de măgăriță poate combate nu doar tusea persistentă, ci şi complicaţiile cauzate de pneumonia bacteriană. Remediul ar funcţiona nu doar la aduti, ci şi la copiii sugari. În plus, organismul acestora îl tolerează foarte bine. Sugarii cu alergie la proteina din laptele de vacă pot consuma lapte de măgăriță fără nici o problemă. Acest produs, de altfel, conţine mult mai multă vitamina C decât laptele de vacă, dar are şi mult fier, însă puţine grăsimi.
Specialiștii afirmă şi că laptele de măgăriță e similar cu laptele matern în proporţie de 97%.

Lapte de măgăriță – Beneficii pentru sănătate

Se spune că laptele de măgăriță este folosit încă din Antichitate. Hipocrate, părintele medicnii, îl recomandă pentru infecţii, otrăvire, probleme hepatice, răni destul de grave şi chiar şi pentru că are efecte benefice pentru ten. Spre exemplu, se ştie că era folosit inclusiv de regina Egiptului, Cleopatra. Aceasta făcea baie în lapte de măgăriță ca să îşi întreţină frumuseţea. Poate şi de aceea găsim acum, prin farmacii şi magazine specializate, diverse săpunuri şi creme preparate cu lapte de măgăriță.
Iată şi alte beneficii ale consumului de lapte de măgăriță:

  • poate fi consumat de persoanele anemice;
  • e recomandat oamenilor care suferă de anemie;
  • sportivii îl pot consuma întrucât e o sursă de proteine, vitamina D şi de energie;
  • protejează copii de infecţiile gastrointestinale;
  • ajută la scăderea colesterolului, lucru care este foarte benefic mai ales persoanelor cu probleme cardiovasculare sau care au trecut printr-un infarct. Iar dacă ai probleme de mai mult timp, poate ar fi cazul să apelezi la dieta cardiologilor, ca să ușurezi multe simptome și să îți îmbunătățești starea de sănătate.

Proteina din zer din laptele de măgăriță este notabila pentru proprietățile sale antimicrobiene. Conține compuși care pot preveni dezvoltarea virusurilor și bacteriilor.
În studiile de laborator, previne răspândirea bacteriilor, inclusiv Listeria monocytogenes, Escherichia coli și Staphylococcus aureus.

Adauga un comentariu