Sanatate

Tratament colon iritabil forum: Ce să administrezi pentru a scăpa de durere

Publicat: 30 mart. 2022
Tratament colon iritabil forum Ce să administrezi pentru a scăpa de durere
Sindromul intestinului iritabil este un complex de simptome de tulburări digestive funcționale în intestin

Din cauza alimentației incorecte tot mai multe persoane caută tratament pentru colon iritabil pe forum. Sindromul intestinului iritabil este un complex de simptome de tulburări digestive funcționale în intestin. Conform clasificării specialiștilor, acest sindrom este o boală comună. Aproximativ 10-20% din populația lumii suferă de sindromul colonului iritabil. Femeile sunt cele mai afectate din populație.

Există mai multe cauze care provoacă sindromul de colon iritabil. Printre acestea se numără situații stresante frecvente, creșterea excesivă a bacteriilor, nutriție irațională, abuzul de alcool și infecții intestinale din trecut. Simptomele sindromului de colon iritabil sunt extrem de ușor de recunoscut. Printre cele mai evidente se numără durerile în burtă și de-a lungul intestinului gros, mai ales după mâncare și dispar după actul defecării și evacuarea gazelor. Diaree imediată după masă, mai des dimineața și seara, constipație, balonare, greață, o senzație de plinătate rapidă a stomacului și uneori chiar insomnie.

femeie care se tine de burta si in alta mana tine un balon roz
Există mai multe cauze care provoacă sindromul de colon iritabil

Tratament colon iritabil forum: Cum are loc diagnosticul afecțiunii

Pentru a obține un tratament pentru colon iritabil nu este suficient să cauți pe forum. Pentru a identifica afecțiunea este necesară o analiză clinică generală a sângelui și urinei. De asemenea, este indicat să efectuezi o analiză de fecale pentru coprogram.

Unele persoane fac chiar și un test biochimic de sânge, efectuând analize hepatice, colesterol și glucoză. Radiografia simplă a intestinului cu un amestec de bariu, la fel te va ajuta să identifici boala. Printre analizele recomandate se numără irrigoscopie și colonoscopia.

Tratamentul sindromului de colon iritabil este unul complex. Astfel, pentru a scăpa de afecțiune este nevoie să urmezi o dietoterapia. Acest regim presupune excluderea alimentelor care provoacă simptome ale bolii. De asemenea, sunt interzise spre consum băuturi carbogazoase, alimente grase, alcool, reducerea legumelor și fructelor proaspete.

persoana care se tine de stomac din cauza colonului iritabil
Conform clasificării specialiștilor, acest sindrom este o boală comună

Pentru a ameliora disconfortul medicii recomandă administrarea unor medicamente. De mare ajutor sunt antispastice, precum buscopan, dicitel. Unii specialiști consideră că eficiente sunt anxioliticele, precum atarks și amitriptiline. Însă, cu siguranță fiecare medic va recomanda antidiareiceleși probioticele. În cazurile mai complicate sunt indicate și antibioticele.

Remedii naturiste pentru a scăpa de sindrom: Leacuri din bătrâni care te vor ajuta

Pentru a elimina sindromul de colon iritabil cu diaree, nu trebuie să apelați imediat la pastile. La primele manifestări sunt foarte eficiente decocturile, uleiurile si infuziile de plante și băile liniștitoare cu ace de pin. Apa caldă se diluează cu 0,5 l cu infuzie de ace sau se adaugă 15-20 de picături de ulei aromat. Dacă boala se manifestă cu diaree, se recomandă tratarea sindromului cu ierburi precum salvie, șoricel, coada-calului de câmp, mărar și pătrunjel.

femeie care se tine de burta si in alta mana tine un pahar cu lapte
Pentru a identifica afecțiunea este necesară o analiză clinică generală a sângelui și urinei

Când este diagnosticat sindromul colonului iritabil, tratamentul cu remedii populare include folosirea unor uleiuri. Pentru masaj sunt recomandate migdalele, lemnul de santal, menta, muscata, arborele de ceai și uleiul de cocos. Efectul va fi mai puternic dacă amestecați 2-3 linguri. Astfel, folosind câteva linguri din fiecare și frecând amestecul pe stomac de câteva ori pe zi vei reuși să ameliorezi disconfortul.

Majoritatea persoanelor apelează la un tratament pentru colon iritabil găsit pe forum. De cele mai multe ori, pe aceste forumuri se vorbește despre remedii populare. Un remediu popular dovedit pentru administrare orală este uleiul de cătină. Acesta îmbunătățește eliberarea acidului din stomac, restabilește pancreasul și reînnoiește epiteliul. Leacul bătrânesc normalizează digestia alimentelor și elimină constipația.

femeie culcata pe pat care se tine de burta din cauza colonului iritabil
Tratamentul sindromului de colon iritabil este unul complex

 
Adauga un comentariu