Sanatate

Tratament cu bicarbonat de sodiu pentru ciuperca unghiei. Remediu eficient și ușor de pus în practică

Publicat: 05 mai 2022
bicarbonat de sodiu într-un bol de lemn
Micoza unghiei poate fi ușor de recunoscut.

Tratamentul cu bicarbonat de sodiu este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru ciuperca unghiei. Se prepară ușor, nu costă mult și îți promite că te scapă de onicomicoză într-un timp foarte scurt.

Ciuperca unghiei (onicomicoza, în termeni medicali) reprezintă o infecție de tip fungic, cauzată de trei clase de fungi: dermatofiți, ciuperci și fungi nondermatofitici. Această afecțiune este destul de frecventă și contagioasă, estimându-se că între 2% și 18% din populația lumii se confruntă cu o astfel de problemă la un moment dat.

Micoza unghiei poate fi ușor de recunoscut. De regulă, pe unghiile de la picioare apar pete de culoare alb-gălbuie, iar pe măsură ce afecțiunea avansează, se poate ajunge la decolorarea, îngroșarea, fărâmițarea sau ruperea marginii unghiei.

Pentru a scăpa de ciuperca unghiei, poți folosi Clotrimazol, dar dacă ai deja în casă bicarbonat, este excelent. Acesta te ajută să tratezi unghiile și să elimini zonele afectate de micoză. În plus, bicarbonatul de sodiu contribuie și la prevenirea reapariției ciupercii.

ciuperca pe unghiile de la picioare
Ciuperca unghiei (onicomicoza, în termeni medicali) reprezintă o infecție de tip fungic, cauzată de trei clase de fungi: dermatofiți, ciuperci și fungi nondermatofitici.

Tratament cu bicarbonat de sodiu pentru ciuperca unghiei

Nu este greu să scapi de ciuperca unghiei. Este suficient să folosești o pastă realizată din bicarbonat de sodiu și apă. Aplic-o pe unghii și las-o să acționeze câteva minute, după care clătește. Repetă acest proces seară de seară, până când ciuperca dispare. Ideal ar fi să aplici această pastă încă două săptămâni după ce micoza a trecut, pentru a preveni reapariția acesteia.

Ai grijă ca, după ce aplici pasta și o lași să acționeze, să clătești și să usuci foarte bine zona. Umezeala este un mediu propice pentru dezvoltarea ciupercilor, fapt pentru care ar trebui să te asiguri că picioarele tale sunt mereu curate și uscate.

De asemenea, poți aplica bicarbonat de sodiu și în pantofi și chiar pe șosete, pentru a avea picioarele uscate și ferite de infecții pe tot parcursul zilei. Mai mult, înainte de a-ți pune șosetele, poți aplica pe picioare un amestecat realizat din bicarbonat și ulei de arbore de ceai, ulei esențial de busuioc și ulei de salvie. Această combinație va trata ciuperca unghiei și îți va proteja picioarele.

un borcan întors cu bicarvbonat de sodiu și o lingură
Bicarbonatul te ajută să tratezi unghiile și să elimini zonele afectate de micoză.

Sfaturi care te ajută să ai unghii frumoase și sănătoase

Un alt remediu care te scapă de ciuperca unghiei este cel pe bază de oțet. Efectul acestuia este dezinfectant și antifungic, ceea ce înseamnă că distruge eficient fungii de pe picioare și de pe unghii. Tot ce trebuie să faci este să pui doi litri de apă fierbinte într-un lighean și să adaugi o jumătate de pahar de oțet de mere. Scufundă-ți picioarele în această apă și relaxează-te timp de 15 minute. Apoi, scoate picioarele, șterge-le bine și aplică pasta cu bicarbonat de sodiu. Las-o să acționeze, clătește-ți picioarele și usucă-le bine. Pune-ți, apoi, o pereche de șosete moi.

Ține cont, însă, că ciuperca unghiei este contagioasă. De aceea, este necesar să respecți unele reguli de bază, pentru a-i proteja pe cei din jurul tău. Pentru început, spală-te pe picioare în fiecare zi, mai ales dacă obișnuiești să faci sport și să transpiri, poartă șosete din bumbac, evită dușurile publice sau piscinele, poartă încălțăminte care îți lasă picioarele să respire, stai departe de manichiura de tip gel sau cu ojă semi-permanentă și evită să împrumuți încălțămintea.

picioarele unei femei într-un lighean cu apă
Scufundă-ți picioarele în această apă și relaxează-te timp de 15 minute.Adauga un comentariu