Lifestyle

Tratament naturist pentru infecțiile de la unghiile piciorului

Publicat: 08 apr. 2021
persoana cu picioarele in nisip
Ciuperca unghiilor este o infecție fungică a plăcii unghiei și a structurilor sale înconjurătoare

Infecția de la unghia de la picior este o afecțiune comună care începe de obicei cu o mică pată sub vârful unghiei. Ciuperca care provoacă infecția apare atât pe picioare cât și pe mâini sau alte părți ale corpului. Dacă nu se observă la timp, infecția fungică începe să se răspândească. În timp, dacă nu este tratata, ciuperca poate duce la decolorarea, îngroșarea și chiar sfărmarea unghiei. Acest infecție poate afecta și unghiile adiacente, chiar dacă inițial a fost doar una infectată.

Onicomicoza sau ciuperca unghiilor este o infecție fungică a plăcii unghiei și a structurilor sale înconjurătoare. Se manifestă prin deformarea și îngroșarea unghiilor, o schimbare a culorii lor – unghiile devin albe sau galbene. Micoza piciorului este o boala infecțioasă a pielii și a unghiilor care apare în urma contactului cutanat cu ciupercile specifice acestei afecțiuni.

Când infecția este în stare incipientă și nu vă deranjează nu aveți nevoie de un tratament puternic. Dacă aveți dureri mari din cauza ciupercii, tratamente naturist și diverse medicament vă pot fi de ajutor. Fii atent la picioare, deoarece chiar și cu un tratament de succes, infecțiile unghiilor revin adesea.

Infecție la unghia de la picior – metode de tratament

Contrar unui mit foarte răspândit, sporii pot afecta nu numai pielea picioarelor, ci și persistă cu ușurință pe braț sau pe altă parte a corpului. Cu cât tratați mai repede ciuperca, cu atât mai repede o puteți vindeca și nu riscați să se răspândească și pe alte părți ale corpului. Infecțiile fungice ale unghiilor pot fi dificil de tratat. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă medicamentele și produsele fără prescripție medicală nu au ajutat. Tratamentul depinde de severitatea stării dumneavoastră și de tipul de ciupercă care o provoacă. Poate dura luni de zile pentru a vedea rezultatele. Și chiar dacă starea unghiilor se îmbunătățește, reinfecțiile nu sunt neobișnuite.

Medicamentele antifungice sunt disponibile atât pentru uz extern cât și pentru cel intern. Cremele cu uz extern sunt adesea prima alegere, deoarece elimină infecția mai repede decât medicamentele cu uz intern. Acțiunea acestora vizează accelerarea creșterii plăcii unghiei și detașarea mai rapidă a părții afectate. De obicei, durează 6-12 săptămâni până când ciuperca dispare complet. Rezultatul final va fi vizibil atunci când unghia sănătoasă crește din nou. În plus, cu cât vârsta pacientului este mai mare, cu atât rezultatul tratamentului va fi mai slab. Adulții peste 65 de ani pot avea un timp de recuperare mai lung și pot avea nevoie și de medicamente cu uz intern.

Medicamentele antifungice orale nu sunt utilizate în mod obișnuit, deoarece pot provoca diverse reacții adverse. Prin urmare, dacă boala nu se află într-un stadiu avansat, atunci medicii încearcă să facă cu ajutorul cremelor. Testele de sânge sunt recomandate pentru a determina doza exactă de medicament. Este posibil ca medicii să nu recomande medicamente pe cale orală persoanelor cu boli hepatice, insuficiență cardiacă sau celor care iau anumite medicamente. La urma urmei, reacțiile adverse frecvente ale acestora sunt erupțiile cutanate, afectarea ficatului.

Infecție la unghia de la picior – tratament naturist

Cel mai puternic remediu care vă va ajuta să scăpați de ciupercă este oțetul și un ou. Fac o crema excelenta care sporește vindecarea țesuturilor și înmuierea zonei afectate a unghiei. Un ou crud de pui se pune într-un pahar cu oțet, apoi se pune într-un loc întunecat până când oțetul dizolvă coaja. Apoi, trebuie să amestecați oțetul, 1 lingura de ulei și oul împreună. Crema se aplică pe zona , se acoperă cu un celofan și se lasă 10-20minute, după care se clătește bine cu apă. Tratamentul se poate relua a doua zi.

Crema de usturoi pentru infecția de la unghia de la picior

Usturoiul este un puternic agent natural antibacterian și antifungic. Ajută la eliminarea leziunilor fungice în cel mai blând mod, chiar și în cazuri avansate. Sucul de usturoi se amestecă cu alcool în proporție de 1: 1 și se diluează cu apă. Cu soluție se unge zona noaptea înainte de culcare, până când ciuperca moare complet. Acest amestec este eficientă chiar și în cazuri avansate.

Compresă de mentă pentru tratarea ciupercii piciorului

Menta este un tratament naturist excelent pentru ciupercile de pe picioare. Uleiurile esențiale din menta s-au dovedit a fi eficiente împotriva ciupercilor, lambliei și stafilococilor. În medicina naturista este considerat că tratamentul ciupercii cu ierburi la fel de eficientă că în cazul cremelor. Frunzele proaspete de plante sau uleiul esențial sunt cele mai bune pentru a face o compresă. Dacă este făcut din frunze proaspete, trebuie să măcinați menta cu sare și să aplicați pe unghia cu probleme. Dacă ciuperca se află într-un loc incomod pe braț sau picior, atunci va fi mai bine să o asigurați cu un bandaj.

Adauga un comentariu