Lifestyle

Tratament naturist pentru înțepătura de viespe

Publicat: 12 apr. 2021
viespe imagine de aproape
Viespea nu lasa un ac in momentul in care inteapa

O reacție la înțepătura de viespe poate fi una normală sau alergică. Dacă o persoana are alergii, înțepăturile de viespe îi pot pune viața în pericol. În cazul unei înțepături de albine, este important să îndepărtați imediat acul. Acesta eliberează veninul în timp. Cu cât amâni mai mult, cu atât mai multa veninul va intra în corpul tău. În cazul unei înțepături a unei insecte pe mana este indicat să scoateți bijuteriile: inele, ceasuri, brățări, etc.

Viespile și bondarii nu lasă acul în piele și pot înțepă din nou. Dar nu este recomandat să zdrobiți aceste insecte, deoarece dacă moare v-a elibera un miros specific care va atrage și mai multe insecte.
Dacă după înțepătură de viespe aveți o reacție alergica, aceasta se poate manifesta sub formă de sufocare, umflarea feței, dificultăți de respirație, erupție pe tot corpul, etc. Anxietatea poate fi, de asemenea, un semn al unei reacții alergice severe. O persoană panicată începe să se grăbească, pielea i se înroșește, începe să se umfle, pulsul i se accelerează și începe să-l doară capul.

Tratament pentru persoanele înțepate de viespe

Este important să-l ajuți pe cel înțepat să se întindă sau să stea confortabil. Dacă persoana începe să se sufoce, așezați-o, astfel încât să poată respira confortabil. Dacă se simte slăbit, amețit, întinde-l și ridică picioarele deasupra capului tău. Încercați să fiți atenți la semnele de viață ale persoanei înțepate: dacă are cunoștință, puls sau orice modificare ale pielii. Dacă victima își pierde cunoștința și numai respiră, oferă-i masaj cardiac și respirație artificială.

Pentru persoanele care suferă de alergii, medicii recomandă purtarea cu ele a unei doze de adrenalină în timpul sezonului cald, care poate fi administrată imediat după înțepătură. Dacă victima are o seringă automată EpiPen cu adrenalină, medicamentul trebuie injectat în mușchii coapsei sau umărului.

Dacă veninul se răspândește și simptomele se înrăutățesc, este necesar să apelați o ambulanță sau să duceți urgent victima la cea mai apropiată unitate medicala.
Chiar și o persoană care nu are alergii poate fi în pericol de a fi înțepată în gură sau gât dacă a băut dintr-un pahar, și poate, nu a observat viespile din interior. Edemul rezultat din înțepătură poate bloca căile respiratorii, provocând sufocarea unei persoane.

În plus, poate apărea șoc anafilactic, din cauza căruia fața victimei se poate umfla foarte mult și vocea poate deveni răgușită. Prin urmare, nu trebuie să așteptați după ce ați fost înțepată de o viespe.

Înțepătura de viespe – tratament naturist

Dacă nu sunteți alergic, atunci veți simți doar durere și usturime la locul înțepăturii. Spălați bine înțepătură cu apă și săpun pentru a preveni infecția. Există multe medicamente pentru înțepătură și suprimarea mâncărimilor. Dacă nu le aveți la îndemână, puteți reduce mâncărimea acasă cu o pastă de dinți aplicată direct pe locul înțepăturii de viespe. Pasta neutralizează acidul otrăvitor secretat de veninul de albine, viespi sau bondari. Pentru a ameliora durerea, puneți o compresă rece (gheață sau obiect înghețat din congelator) peste mușcătură și țineți-o cel puțin 10 minute. Pe zona înroșită, puteți pune o batistă înmuiată în apă, un șervețel sau un prosop. Locul în care ai fost mușcat poate fi ținut sub un jet de apă. De asemenea, trebuie să luați medicamente pentru durere.

Tratează natural înțepătura de viespe cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu este un produs excelent care neutralizează veninul lăsat de viespe și oferă și o senzație de calmare. Amesteca o linguriță de bicarbonat cu putina apa până devine o pasta, pe care o aplici pe înțepătură și o lași să acționeze timp de 5-10 minute. Spală foarte bine zona și repeta procedeul la câteva ore.

Adauga un comentariu