Sanatate

Tratament naturist pentru răceala copiilor. Elimină simptomele supărătoare fără medicamente

Publicat: 12 mai 2022
un copil răcit cu termometrul în gură
Copiii răcesc destul de des, deoarece sistemul lor imunitar nu este unul puternic.

Dacă ești în căutarea unui tratament naturist pentru răceala copiilor, ai ajuns în locul potrivit. În rândurile care urmează, ți-am pregătit o listă cu cele mai bune remedii naturale pentru răceala celor mici.

Copiii răcesc destul de des, deoarece sistemul lor imunitar nu este unul puternic. Aceștia intră în contact cu alți copii răciți la grădiniță și la locul de joacă, fapt ce îi predispune la răceli frecvente. Iar, pentru a-i face să se simtă mai bine, atunci când sunt bolnavi, medicii le prescriu tot felul de medicamente, care le provoacă numeroase reacții adverse. Pentru a evita acest lucru, este suficient să apelezi la ajutorul remediilor naturiste, care nu produc efecte secundare și care îi ajută pe cei mici să scape de simptomele supărătoare.

un copil care își suflă nasul
Copiii răcesc destul de des, deoarece sistemul lor imunitar nu este unul puternic.

Tratament naturist pentru răceala copiilor

Un tratament naturist ar trebui să includă: ceaiuri, soluție salină, mămăligă, oțet și propolis. Pentru susținerea sistemului imunitar este suficient să îi dai celui mic ulei din ficat de cod și multe fructe și legume.

Ceaiuri

Hidratarea este foarte importantă pentru copilul bolnav. De aceea, el ar trebui să consume multe ceaiuri, care să îl ajute să transpire și să elimine toxinele din corp. În acest fel, organismul va lupta mai ușor cu boala și se va recupera mai repede. Foarte bun este ceaiul de ceapă, deoarece calmează tusea și durerea în gât, iar în același timp reduce și febra.

Soluție salină

Soluția salină este recomandată pentru desfundarea nasului copilului. Aceasta se prepară din sare și apă fierbinte și se introduce câte o picătură în fiecare nară. Pentru nasul înfundat, eficientă este și ceapa. Tot ce trebuie să faci este să apropii o ceapă tăiată de nasul celui mic și vei vedea cum începe să respire mai ușor.

Mămăligă

Mămăliga este un leac băbesc extraordinar. Se aplică comprese cu mămăligă caldă pe pieptul copilului, pentru ameliora durerile în gât și pentru a ajuta la scăderea febrei. Se ia o bucată de tifon, pe care se pune mămăligă călduță (nu fierbinte) și se pune pe pieptul și pe gâtul celui mic.

Oțet

Chiar dacă nu are un miros prea plăcut, oțetul amestecat cu apă călduță este un adevărat remediu pentru febră. Este suficient să încălzești puțină apă și să adaugi două-trei linguri de oțet. Amestecă bine și folosește rezultatul pentru a-l freca pe cel mic pe tot corpul. Febra va scădea, iar copilul tău se va simți din ce în ce mai bine.

Propolis

Propolisul este un antibiotic și un antiviral natural, care are rolul de a întări sistemul imunitar și de a stimula producerea globulelor albe. Specialiștii sunt de părere că acesta are și efecte antialergice, antiinflamatoare și antitumorale, ceea ce înseamnă că ar trebui inclus în regimul alimentar atât al copiilor, cât al adulților.

Așadar, există numeroase remedii naturiste la care poți apela, atunci când cel mic este răcit. Însă, dacă starea acestuia nu se ameliorează și, din contră, se agravează, mergi cu el la medic. Acesta îi va prescrie un tratament adecvat, care îl va ajuta să își recupereze starea de sănătate.

o mamă care alină un copil bolnav
Un tratament naturist ar trebui să includă: ceaiuri, soluție salină, mămăligă, oțet și propolis.Adauga un comentariu