Lifestyle

Tratament rapid pentru aftele bucale. Cauze și simptome

Publicat: 04 mai 2021
Tratament rapid pentru aftele bucale. Cauze și simptome
Tratamentul pentru aftele bucale este deobicei rapid si foarte eficient

Aftele bucale sunt o boală inflamatorie care afectează cavitatea bucală cu formarea de ulcere mici. Acestea provoacă disconfort și durere atunci când vorbești, mănânci sau le atingi. Cu un tratament adecvat, ulcerele dispar destul de repede, fără consecințe asupra sănătății.

Cauze și tipuri de afte bucale

Pentru a alege cel mai eficient medicament, trebuie să înțelegeți natura aftelor bucale. Motivele acestei patologii pot fi:

  • Diabet;
  • nerespectarea regulilor de igienă orală;
  • patologia ale tractului gastro-intestinal;
  • infecții orale și patologii cronice;
  • leziuni mecanice ale membranei mucoase;
  • Infecția cu HIV și orice altă boală care scăde imunitatea.

Tipuri de afte bucale:

  • Herpetică – motivul este infecția cu virusul herpes. Aftele herpetice este strâns asociată cu o slăbire a sistemului imunitar: un virus care persistă mult timp în organism se trezește și provoacă boala.
  • Alergic – poate apărea că urmare a unei reacții generale a organismului la un produs care acționează că alergen. În acest caz, tratamentul stomatitei la adulți cu medicamente antialergice este cel mai eficient.
  • Ciuperci – cauza sunt ciupercile din genul Candida. Pentru a elimina această formă de afta, se utilizează medicamente antifungice.
  • Ulcerativul este cea mai frecventă formă, care apare din cauza scăderii imunității locale, a igienei ineficiente și a altor factori care nu sunt asociați cu infecția.

Dacă aveți afte pe limbă sau pe suprafața interioară a obrajilor, atunci trebuie să vă contactați medicul dentist care vă vă prescrie medicamentul necesar. Dacă aftele sunt o complicație a unei alte patologii, atunci medicul de familie te poate îndrumă la un specialist.

Afte bucale: tratament rapid  la adulți și copii

În farmacii, puteți găsi un număr mare de medicamente care ajută la lupta împotriva aftelor bucale. Majoritatea sunt vândute fără prescripție medicală, astfel încât oricine poate cumpăra medicamentele.

În tratamentul aftelor bucale, se utilizează o abordare integrată: este necesar să tratezi boala, precum și să se atenueze severitatea simptomelor.

Analgezice

În cazul în care aftele bucale interferează cu consumul de alimente și conversația, cauzează un disconfort mare la pacient, se consideră adecvat să se prescrie analgezice pentru utilizare topică.

Leacurile bătrânești pentru afte pe bază plante – un ceai de mușețel sau salvie,au și unele proprietăți antiseptice, au un efect calmant asupra membranei mucoase. Acestea ajută la ameliorarea inflamației și ameliorarea umflăturilor din mucoasa afectată.

Antiseptice și antiinflamatoare

Aceste medicamente sunt pilonul principal al tratamentului rapid ale aftelor bucale. Sunt disponibile sub formă de tablete pentru absorbție în cavitatea bucală, sub formă de spray-uri pentru irigarea membranelor mucoase, unguente, geluri etc.
Adauga un comentariu