Tratamente cosmetice bizare

Publicat: 26 apr. 2010
6

Inca din cele mai vechi timpuri si pana in prezent, femeile au apelat la tot felul de substante bizare in speranta de a deveni mai frumoase.Daca in epoca elisabetana rimelul continea fecale de liliac, astazi ele au fost inlocuite cu coloranti sintetici. Si totusi, unele componente utilizate in produsele cosmetice si tratamentele moderne de astazi contin ingrediente la fel de bizare.

Secretia de melc

In 2009, Michael Todd Cosmetice a intordus pe piata crema Knu Anti-Aging Tri-Complex, care contine o concentratie de 90% de secrectie de melc. Potrivit specialistilor, substanta fluida pe care o secreta melcii are proprietati excelente de regenerare pentru piele si ajuta la prevenirea si corectarea ridurilor.

Excrementele de pasare

Gheisele de altadata foloseau excrementele unei anumite specii de privighetoare -uguisu- care contine o enzima numita guanina ce are rolul de a albi pielea si de a o lumina, reducand in acelasi timp petele si ajutand la vindecarea arsurilor produse de soare, scrie garbo.ro. Pentru cateva sute de dolari puteti avea o versiune modernizata a tratamentului cu excremente de pasare. Pentru acest tratament, excrementele sunt sterilizate prin lumina UV si apoi sunt aplicate in timpul un tratament facial.Printre fanii acestui tratament fac parte Victoria si David Beckham.

Pedichiura cu pesti

Ultima moda in materie de ingrijirea picoarelor este pedichiura cu pesti care consuma pielea moarta a picioarelor, oferind in acelasi timp un tratament cosmetic si o exfoliere, scrie stylelist.com.

Preputul
Fibroblastele din preputul bebelusilor au proprietate regeneratoare, ceea ce inseamna ca pot fi folosite pentru vindecarea ranilor sau reducerea ridurilor. SkinMedica foloseste factori de crestere stabilizati in preputul circumcis, care oricum ar fi aruncat. Chiar daca clinicile se bat cu pumnul in piept ca preputul este intotdeauna donat laboratoarelor de cercetare cu consimtamantul tutorelui copilului, acesta este o marfa foarte cautata de multe companii, iar marketingul preputului furat de la baieti este o industrie de miliarde de dolari.

Drojdia de bere
Drojdia de bere contine vitamine excelente pentru piele, proteine si zaharide, care catifeleaza si regenereaza pielea. Astfel, daca vrei sa ai parte de un tratament spa mai neobisnuit, te invitam in beciul berariei Choidovar, din Cehia, pentru o baie relaxanta in bere. Tratamentul spa incepe cu o baie de 20 de minute in bere, continua cu inca 25 de minute de relaxare in pat, acoperit cu o plapuma de lana, dupa care urmeaza o baie mai lunga, de 30-50 de minute, scrie yourmoney.ro.

Masajul cu serpi

Un centru de infrumusetare si spa din Israel a introdus un nou tratament: masajul cu… serpi. Tratamentul consta in aplicarea a sase serpi vii pe diferite parti ale corpului clientului, reptilele avand rolul de a relaxa muschii prin miscarile lor ondulatorii. Ada Barak, proprietara centrului de infrumusetare, afirma ca nu exista pericole in noua sa metoda de masaj atata vreme cat tratamentul implica exclusiv folosirea serpilor constrictori, in niciun caz a celor veninosi, care ar putea rani clientii, scrie descopera.ro.

Veninul

Si tot din lumea reptilelor vine si o alternativa la tratamentul cu Botox: crema pe baza de venin de sarpe, care reduce ridurile in mod miraculous. Crema are acelasi efect paralizant ca veninul, oprind aparitia ridurilor. Spre deosebire de tratamentele cu Botox, avantajul acestei creme este ca nu ai nevoie de injectii, iar rezultatele se vad intr-un timp foarte scurt.

Sperma

Un alt produs neobisnuit vine din Norvegia. Skinscience Spermine contine cristale de spermina extrase din fluidul seminal ca un antioxidant de 30 de ori mai puternic decat vitamina E.

Adauga un comentariu