Remedii naturiste

Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene

Publicat: 19 iul. 2015
7

Aparitia chisturilor ovariene nu tine cont de varsta, deoarece pot aparea si la 20, dar si la 50 ani. Sunt diferite ca forma si dimensiune si pot fi descoperite de medicul specialist cu un aparat special. Odata ce vi s-a pus acest diagnostic se va recomanda operatia ori tratarea acestora pe cale medicamentoasa.

Inainte de ingerarea oricaror medicamente este necesar sa revizuiti informatiile din randurile ce urmeaza, pentru a vedea ca mai exista si alte alternative decat cele ce se gasesc pe rafturile farmaciilor.

Expertii recomanda numeroase plante si ierburi folosite pentru tratarea acestor chisturi ovariene:

Agnus castus sau vitex – aceasta a fost folosita inca de la inceputurile sale drept un reglator pentru dezechilibrul hormonal. Se utilizeaza pentru tratamente impotriva chisturilor, dar si pentru ameliorarea simptomelor cauzate de aparitia menopauzei. Planta regleaza si nivelul de estrogen din organism si previne, totodata, dezvoltarea posibilelor chisturi.

Armurariu (ciulinul laptelui) este excelent pentru o cura de detoxifiere. Este cea mai buna planta de consum pentru mentinerea sanatatii ficatului, acesta ajutand la randul lui, la filtrarea toxinelor, dar si la eliminarea hormonilor ce se gasesc in exces.

Ceaiul din trifoi rosu. Trifoiul rosu este o planta speciala, care traieste numai pe anumite suprafete; este recunoscut ca si un inlocuitor al estrogenului (in cazul in care acesta nu ar exista in organism). Ceaiul, consumat cu regularitate, asigura echilibrarea starilor hormonale.

Tratamentul cu tinctura de stafide este foarte bun in eliminarea chisturile de pe ovare

Creme si ceaiuri pe baza de papadie. Planta de papadie este un diuretic incredibil, ce duce la curatarea in totalitate a ficatului. Consumul a doua cani pe zi, pe perioada nedeterminata, duce la eliminarea excesului de hormoni din organism, ce poate cauza chisturile ovariene.

Polenul. Mierea de albine este recunoscuta pentru beneficiile aduse in intarirea imunitatii si vitaminizarea organismului. Polenul de albine a devenit celebru, de secole, drept remediu,tratament de succes, in ceea ce priveste pastrarea sanatatii ovarelor si a tot aparatului reproductiv, cu precadere, castigand lupta cu formarea chisturilor ovariene si dezvoltarea acestora.

Coada soricelului. Consumul zilnic de ceai din coada soricelului (cca. 2-3 cani pe zi), aduce ciclul menstrual la zi, una dintre cauzele aparitiei chisturilor ovariene.

Ceaiul care UCIDE cancerul la ovare

Daca veti merge la un plafar sau la un alt magazin specializat, veti observa gama variata de plante medicinale si de tratamente naturiste pentru vindecarea si stoparea aparitiei chisturilor ovariene si nu numai. Printre acestea se mai numara si: florile de nuc, sporul casei, flori sau frunze de castan, ovaz si caprifoi.

Se gasesc si se consuma sub forma de ceaiuri, tincturi, capsule sau alte preparate dorite. Inainte de administrarea vreunui tratament, cereti parerea si recomandarile producatorului sau medicului specialist, dupa caz.

Adauga un comentariu