Trateaza afectiunile inflamatorii, traumatice, dureroase ale articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor si muschilor cu Fastum gel

Compozitie
100 g gel contin ketoprofen (acid 2-(3-benzoil fenil) propionic) 2,5 g. Excipienti: carboxipolimetilen 2g; alcool etilic 40 ml; esteri ai acidului p-hidroxibenzoic. 0,1 g;ulei de nerol 0,05 ml; ulei de lavanda 0,1ml; dietanolamina 1,35 g; apa distilata q.s.

Actiune terapeutica
Ketoprofenul sau acidul 2-(3-benzoil fenil) propionic este cunoscut ca unul dintre cele mai active antiflogistice si antialgice dintre antiinflamatoarele nesteroidiene de sinteza. Fastum gel, prin substanta activa ketoprofen, permite tratamentul local per cutan al durerii, inflamatiei si traumatismelor articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor si muschilor. In asociatie cu un tratament adecvat, poate contribui la vindecarea proceselor inflamatorii superficiale ale pielii, venelor, vaselor limfatice, ganglionilor limfatici. Datorita proprietatilor favorabile ale excipientilor se asigura o penetrare transcutanata a substantei active, fara aparitia unor efecte adverse sistemice. Toleranta locala foarte buna permite utilizarea chiar si la persoanele cu piele foarte sensibila.

Indicatii
In afectiuni inflamatorii, traumatice, dureroase ale articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor si muschilor (artrite, periartrite, artrosinovite, tendinite, tenosinovite, bursite, contuzii, luxatii, leziuni ale meniscului, torticolis, lumbago), flebita, periflebita, limfangita, limfadenita superficiala. in afectiuni inflamatorii cutanate si eritematoase.

Mod de administrare
Se administreaza gelul (3- 5 cm sau mai mult, dependent de zona afectata pe care se aplica) pe piele o data sau de 2 ori/zi, masand usor pentru o mai buna absorbtie.

Contraindicatii
Hipersensibilitate cunoscuta la medicament.

Precautii
Administrarea locala de lunga durata poate duce la fenomene de hipersensibilizare. in astfel de cazuri se va intrerupe tratamentul si se va opta pentru o terapie corespunzatoare.

Reactii adverse
Nu s-au observat reactii adverse notabile la utilizarea de Fastum gel.
In timpul sarcinii si in perioada de alaptare se va utiliza numai sub stricta supraveghere medicala.

 

Citește și:
Dieta cu sfeclă roșie. Află cum poți slăbi patru kilograme în trei zile
Coronavirusul a suferit o mutatie mai contagioasă?
Spitalul Victor Babeș Timișoara a fost dotat cu un aparat care determină cantitatea de anticorpi SARS-CoV-2
Află care sunt cele mai puternice zodii
Carantina dă roade în Europa! Franța și Belgia anunță redeschiderea magazinelor
Ce legătură au Lidia Buble și Fuego: „Nu mai pot după el, îl iubesc! Paul este extraordinar!”
Traian Băsescu, despre revoluția din 1989: „Noi am fost singura țară în care a fost scoasă Armata în stradă ca să tragă pentru a se produce schimbarea”
Mick Schumacher, despre discuțiile cu tatăl său: „Avem experiențe diferite, iar felul în care șofezi s-a schimbat în ultimii ani”
Nu ești motivat să faci sport? Ar putea avea legătură cu simțul mirosului!
Socul, extrem de benefic pentru stimularea sistemului imunitar