International

Trebuie sa manance 250 de grame de malai pe zi ca sa nu moara

Publicat: 24 feb. 2012
1
O fata din Marea Britanie trebuie sa consume 250 de grame de malai pe zi doar pentru a supravietui. Chrissie Augrandjean, in varsta de 12 ani, din Essex este una dintre putinele persoane care sufera de o boala rara (care apare la o persoana din trei milioane). Aceasta boala (Boala stocarii glicogenului) nu ii permite ficatului ei sa elibereze glucoza, care ii ofera energie. 
Nu exista nici un medicament care sa poata vindeca aceasta boala, singura solutie gasita de medici fiind ca fata sa consume zilnic, de mai multe ori, 250 de grame malai in stare pura, combinat cu apa. Astfel, intr-un an fata ajunge sa consume aproximativ 91 de kilograme de malai, care inseamna aprope dublul greutatii ei.

Ea a fost diagnosticata cu aceasta boala cand avea trei ani, dupa ce a facut prima criza. Dupa acea criza fata a fost nevoita sa manance printr-un pai timp de trei ani, incidentul lasand-o aproape paralizata. Din fericire ea s-a vindecat, iar acum este mai mult decat fericita ca tot ce trebuie sa faca este sa consume niste malai. 

Adauga un comentariu