Sfatul medicului

Trebuie să purtăm mască atunci când facem sport?

Publicat: 26 sept. 2020
sport cu masca
După câteva minute, este posibil să simțiți disconfort din cauza efortului depus.

Purtăm mască când facem sport? Devenită obligatorie în locuri închise, în anumite zone aglomerate din aer liber, purtarea măștii în practica sporturilor este problematică. Cum să te protejezi, indiferent dacă ești un fan al sălii de sport sau alergării în aer liber?

Masca este opțională în sport. Cu toate acestea, mulți sportivi continuă să o poarte în timpul activităților lor fizice.

Efort fizic, sudoare și mască: un cocktail inconfortabil

Efortul fizic vă va crește rata de respirație. După câteva minute, este posibil să simțiți disconfort din cauza efortului depus.

Cine spune efort fizic, spune transpirație. Picături mari de transpirație se pot scurge pe fața și pot ajunge la mască. Dincolo de partea relativă inestetică, masca își vede apoi puterea de filtrare redusă semnificativ. În mod ideal, ar fi necesar să o schimbăm des. Un efort pe care sportivii nu sunt întotdeauna gata să-l facă.

Purtăm mască când facem sport? Masca: un rău necesar

Și totuși, purtarea acestuia este esențială daca vrem sa fim protejati cu adevarat, crede Marc Rozenblat, medic sportiv francez, citat de Doctissimo.

„Nu există niciun risc de intoxicație cu CO2 pe care îl expiri. Purtarea unei măști generează un sentiment de disconfort, dar nu împiedică sau blochează respirația. Exista doar o impresie, aceea de sufocare, de a nu putea respira, dar schimburile respiratorii nu sunt în niciun fel deranjate. Trebuie doar să te obișnuiești să o porți și să găsești o mască confortabilă în care să te simți bine pentru a practica sportul”.

În plus, masca protejează membranele mucoase ale gurii și nasului. Deoarece Covid-19 este răspândit prin picături, prioritatea este, prin urmare, să ne protejăm gura și nasul. Când facem exercitii, transpirăm și ar putea fi deci un vector, de unde și interesul de a purta o mască, subliniază medicul.

Și mai presus de toate, medicul recomandă să nu sari peste ședințele sportive din cauza purtării măștii: este absolut necesar să menții o activitate fizică. Este important să lupți împotriva sedentarismului, pentru a evita problemele de sănătate, patologiile medicale cronice.

Ce se întâmplă dacă doriți să vă antrenați în siguranță? Mai multe mărci au proiectat măști special adaptate pentru sport.

Adauga un comentariu