National

Trei bărbați fără permis de conducere, prinși la volan de oamenii legii

Publicat: 13 iul. 2020

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni efectuează cercetări pe numele a trei bărbaţi, doi care conduceau un autovehicul deşi nu deţineau permis de conducere şi celălalt pentru încredinţarea cu bună ştiinţă, chiar dacă avea cunoştinţă că acesta nu are dreptul de a conduce, iar în mijlocul de transport se mai aflau şase persoane în calitate de pasageri.

Viaţa a opt persoane în mânile unei persoane care nu posedă permis de conducere

Un bărbat a fost oprit de polițiștii de frontieră după ce în momentul în care au efectuat semnale de oprire, persoana care era la volan a făcut schimb de locuri cu pasagerul aflat pe scaunul din dreapta. Tânărul, în vârstă de 19 ani, nu avea permis de conducere.

„În data de 12 iulie a.c., în jurul orei 06.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Berezeni, un autovehicul marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria.

Imediat după ce au oprit mijlocul de transport colegii noştri au observat că, atunci când au efectuat semnalele regulamentare de oprire,  persoana care era la volan a făcut schimb de locuri cu pasagerul aflat pe scaunul din dreapta față.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor şi au constatat faptul că la volanul mijlocului de transport se aflase cetăţeanul moldovean N.D., în vârstă de 19 ani, care nu posedă permis de conducere, iar persoana din dreapta este cetăţeanul moldovean L.D., în vârstă de 21 de ani, conducătorul de drept al autovehicului care efectua curse pe relația R. Moldova – Germania. Totodată, în microbuz se mai aflau şase persoane, în calitate de pasageri.”, a declarat Mihaela Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Iași.

I-a încredințat microbuzul pentru că era obosit

Cu privire la cele constatate L.D. a declarat faptul că efectuează curse regulate, urmând să transporte în Germania cele şase persoane. Acesta a mai adăugat că  simțindu-se obosit, i-a încredințat microbuzul lui N.D. pentru a fi condus pe drumurile publice, cu toate că avea cunoștinţă despre faptul că acesta nu posedă permis pentru nicio categorie.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pe numele lui N.D., iar pe numele lui L.D. pentru săvârşirea infracţiunii de încredinţarea cu bună ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Vasluian prins la volan, deși nu avea acest drept

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea efectuează cercetări cu privire la un tânăr care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

„În data de 12 iulie a.c., în jurul orei 00.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control în localitatea de frontieră Cavadineşti, județul Galaţi, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei şi au constatat faptul că la volanul mijlocului de transport era cetăţeanul român A.C., în vârstă de 18 ani, cu domiciliul pe raza județului Vaslui.”, potrivit sursei citate.

Cu ocazia efectuării controlului, existând suspiciuni cu privire la dreptul de a conduce autovehicule, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au stabilit că tânărul nu figureaza cu permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

Bărbat de 60 de ani conducea fără permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a fost depistat conducând un autoturism, deşi nu deţine un permis de conducere valabil.

„La sfârşitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Frumuşiţa, un autoturism marca Ford Focus, condus de gălăţeanul  L.D., în vârstă de 66 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că T.P. nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria  „B” necesar pentru a putea conduce mijlocul de transport.”, conform sursei precizate anterior.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii
  • Pai daca la noi la Vaslui permisul de conducere se obtine destul de greu pe cale legala, iar examinatorii (adica politistii) nu se mai satura de luat spaga pentru a da permise de conducere cursantilor. Acesti oameni au avut probabil o experinta similara, neplacuta si au ales alta cale pentru a obtine un permis de conducere, tot la fel de „legala” ca si a examinatorilor. Programarile sunt efectuate la intervale foarte mari de timp!!! Sedintele de conducere cu masina in trafic scad de la 2 ore cat zice legea la 1.5 ore cat vrea instructorul, pentru ca diferenta de 0.5 ore de la fiecare cursant ajunge in buzunarele „baietilor destepti”. Succes tuturor in obtinerea permisului de conducere mai mult sau mai putin legal, dealtfel cum procedeaza si examinatorii.

Adauga un comentariu