National

Trei barbati, retinuti dupa ce au racolat tinere, obligandu-le sa se prostitueze in Germania

Publicat: 22 feb. 2013
1
Trei persoane care au racolat tinere din judetul Suceava si le-au exploatat sexual in Germania au fost retinute pentru 24 de ore, printre tinerele obligate sa se prostitueze numarandu-se si o adolescenta de 15 ani. Potrivit Politiei Judetene Suceava, politistii BCCO Suceava si procurorii DIICOT au monitorizat, incepand cu aprilie 2011, o grupare suspectata de trafic de minori, trafic de persoane si proxenetism.
Anchetatorii au stabilit ca gruparea s-a constituit la inceputul anului 2011, iar in perioada ianuarie 2011 – mai 2012, prin promisiuni false privind casatoria, membrii retelei au racolat trei tinere pe care le-au dus in Germania, cazandu-le la Offenbach, unde le-au obligat sa se prostitueze, inclusiv in diverse cluburi de noapte, insusindu-si banii obtinuti de fete.
In aprilie 2011, membrii retelei au racolat, transportat si cazat in Bucuresti o adolescenta de 15 ani din Suceava, pe care au obligat-o sa se prostitueze, timp de aproximativ cinci luni.
Conform sursei citate, a fost inceputa urmarirea penale in cazul a sase persoane, iar joi anchetatorii au facut mai multe perchezitii in Bucuresti si judetul Giurgiu, fiind puse in executare patru mandate de aducere. In urma perchezitiilor au fost ridicate suma de 8.000 de lei, 1.250 de euro, o pereche de catuse, boxuri, o petarda militara, patru pelefoane mobile, precum si mai multe inscrisuri.
Patru persoane, intre care si o femeie, impotriva carora au fost puse in executare mandatele de aducere au fost audiate la DIICOT- Serviciul Teritorial Suceava, fiind emise ordonante de retinere pentru 24 de ore pentru cei trei barbati.
sursa:rtv.net Adauga un comentariu