Magazin

Trei BOLI ce se pot ascunde in spatele unei dureri de cap

Publicat: 02 feb. 2015
1
De obicei, o banala durere de cap trece repede, cu ajutorul unui analgezic. Sunt si situatii in care cefaleele ar trebui sa te puna pe ganduri. Iata trei cazuri in care o durere de cap poate fi ceva mult mai grav.
Tulburarile de vedere, cum ar fi miopia, au ca simptome si durerile de cap, ce apar destul de frecvent, insotite de dureri de ochi. Miopia este una dintre bolile care produc vederea incetosata si neclara.

Citeste si: 12 elevi BOLNAVI de TBC dupa ce au intrat in contact cu o profesoara

Durerea de cap poate fi si semnul unei sinuzite. In acest caz, aplecarea sau miscarea capului cauzeaza sau amplifica o cefalee. Poti simti durere la nivelul fruntii, deasupra sprancenelor, in spatele ochilor, in crestetul capului sau la nivelul ambelor tample. O astfel de durere, cauzata de sinuzita, apare in special vara, cand dormi cu ferestrele deschise.

Citeste si: Ghid de bune maniere – Uram sau nu sanatate cand cineva stranuta?

Tumorile cerebrale au ca simptome durerea de cap, nou aparuta sau prelungita neobisnuit de mult. Durerile de cap, in cazul acestei suferinte, sunt accentuate mai ales dimineata si sunt insotite si de varsaturi, greata si de somnolenta.
Adauga un comentariu