Eveniment-Social

Trei cabinete stomatologice au fost inchise. Inspectorii sanitari tin totul secret

Publicat: 24 oct. 2013
1

@ Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au refuzat sa divulge motivul ce i-a determinat sa suspende activitatea in trei cabinete stomatologice @ Doua dintre acestea functioneaza in municipiul Iasi, iar al treilea intr-o comuna din judet @ Pacientii care au apelat la serviciile stomatologilor din cele trei cabinete ar putea avea probleme de sanatate

Inspectorii sanitari de la Directia de Sanatate Publica au suspendat activitatea in trei cabinete stomatologice, dupa ce in urma controalelor au descoperit abateri grave. Doua cabinete sunt in municipiul Iasi, iar al treilea isi desfasura activitatea in mediul rural. Inspectorii sanitari au refuzat sa spuna motivul pentru care au fost nevoiti sa aplice masuri dure.

„Exista un ordin al ministrului Sanatatii, aparut recent, care nu ne permite sa divulgam numele societatii, cabinetului medical sanctionat. Inspectorii de la Serviciul de Control in Sanatate Publica au suspendat activitatea la trei cabinete stomatologice de la inceputul anului. In functie de gravitatea si numarul de abateri se poate suspenda activitatea. In cazul efectuarii unui recontrol, daca nu au fost eliminate deficientele depistate la primul control, activitatea poate fi suspendata pe o perioada de 6 luni”, a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant la Directia de Sanatate Publica Iasi. Pe parcursul acestui an, alte 12 cabinete stomatologice din municipiul Iasi au fost sanctionate contraventional. Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru lipsa evidentelor sterilizarii. De asemenea, au fost date sanctiuni si pentru truse medicale nemarcate si nerespectarea conditiilor de depozitare a deseurilor. Printre stomatologii sanctionati se numara Stelea Sergiu Bogdan, Catalin Bucur, Elena Calcan, Daniela Lungu. Sanctiunile contraventionale aplicate medicilor variaza intre 500 si 600 lei fiecare. Pe tot parcursul anului 2013, doar doua cabinete stomatologice din comunele judetului au fost sanctionate de inspectorii sanitari. „Aceste controale sunt fie tematice, recomandate de Ministerul Sanatatii, fie la nivel de inspectie sanitara. In functie de planificarea activitatii, echipele pot efectua controale la cabinete in mediul rural si urban. In mediul rural sunt foarte putine cabinete stomatologice, asa explicandu-se si numarul mic de sanctiuni”, a spus purtatorul de cuvant de la Directia de Sanatate Publica Iasi.

Comentarii
  • amenda de 500 lei ???!!!

    pai cu 5 programari pe ora, la 100 lei bucata, ii doare in bracket pe domnu’ doctor de amenda voastra..

    oricum DSP freaca menta : intr-un an au dat 2 amenzi stomatologilor !!!

    dar cate spagi au luat ??

    • da mai bine decat ziarul BZI care niste angajati criminali si tace malc dupa ce saptamana trecuta a omorat doi oameni in bucsinescu si a lasat copii fara parinti.

Adauga un comentariu