Local

Trei cadre didactice din Iași, infectate cu noul coronavirus. Alte trei unități cer suspendarea cursurilor

Publicat: 30 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei cadre didactice din Iași infectate cu noul coronavirus. Alte trei unități cer suspendarea cursurilor
Profesor cu mască de protecție

Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, în urma confirmării pozitive cu COVID-19 a 3 cadre didactice, 3 unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă. Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respective, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, urmând ca decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” să se dispună la nivel judeţean prin hotărârea CJSU. 

Solicitările Consiliilor de Administratie pentru a trece la educația online, transmise către CJSU. Astăzi, au învățat în regim online 103 clase și 34 de școli (33 din cauza incidenței îmbolnăvirilor din localitate și 1 din cauza infrastructurii/organizării specifice).

Unităţi de învăţământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă/colectiv:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Număr cazuri confirmate Numărul de clase/ colective CLASA LA CARE SUNT SUSPENDATE CURSURILE ȘCOLARE ÎN MODALITATEA „FAȚĂ ÎN FAȚĂ”
ȘCOALA GIMNAZIALĂ, LUNCA structura ȘCOALA GIMNAZIALĂ, BLĂGEŞTI un cadru didactic  1 Clasa a V-a + clasa a VI-a, simultan
ȘCOALA GIMNAZIALĂ, DELENI un cadru didactic  4 Clasa a VI-a A, Clasa a VII-a B, 

Clasa a VII-a C, Clasa a VIII-a B

COLEGIUL NAȚIONAL DE ARTĂ „OCTAV BĂNCILĂ”, IAŞI un cadru didactic 11 Clasa a VII-a A, Clasa a VII-a B, 

Clasa a VII-a C, Clasa a IX-a B, 

Clasa a IX-a E, Clasa a X-a A, 

Clasa a XI-a A, Clasa a XI-a B, 

Clasa a XI-a C, Clasa a XI-a D, 

Clasa a XI-a F

În unităţile şcolare menţionate, s-au luat următoarele măsuri:

  • izolarea cazurilor confirmate;
  • igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete);
  • reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Situația Covid-19 la Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 30 octombrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 10.581 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 334 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

     Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3972 au fost externate (cu 59 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). 

     În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 220.

     Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 30 octombrie 2020, sunt ocupate 478 de paturi, din care 48 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 48, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 6 la Spitalul de Pneumologie, 6 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iasi si 16 la Spitalul de Neurochirurgie. 

     In spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 130 de paturi: 6 paturi la Spitalul de Recuperare, 11 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 5 paturi la Spitalul Militar, 70 de paturi la Spitalul CF Paşcani, 35 la Spitalul de Boli Infecţioase si 3 paturi la Spitalul CF Iasi.

     În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate toate cele 3 paturi ATI. Mai menţionăm că în momentul de faţă sunt 24 de bolnavi care fac dializă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. 

     Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 30 octombrie 2020, un număr de 1804 de persoane se află în izolare, iar 2196 de persoane sunt carantinate la domiciliu. De asemenea, pentru inca 1398 de persoane, măsura carantinării a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Menţionăm că potrivit legislaţiei în vigoare, carantina se impune pentru contacţii direcţi cu persoane confirmate, dar şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, conform  INSP.

     Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 5483 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 9506 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu