Eveniment-Social

Trei candidati ieseni ascund secrete fierbinti in fata alegatorilor

Publicat: 22 nov. 2012
1

@ Trei dintre candidatii ieseni la Parlamentul Romaniei ascund secrete de care n-ar vrea sa se mai auda @ Acestia au mai avut probleme cu Agentia de Integritate si chiar daca ar mai ajunge o data in Parlament, ar putea sa-si piarda scaunul @ Dumitru Oprea nu poate justifica aproape patru miliarde de lei vechi @ Anghel Stanciu si-a angajat fiul si nora la cabinetul parlamentar si pentru asta a fost gasit in incompatibilitate @ Sorin Lazar este anchetat de procurori pentru ca si-a angajat fiul

Printre multitudinea de candidati la alegerile parlamentare din acest an se numara si cativa demnitari inca in functie care au avut probleme cu Agentia Nationala de Integritate (ANI). Nu de putine ori, multi dintre cei care cersesc votul iesenilor fie au fost prinsi cand si-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, fie cand si-au ascuns o parte din avere de ochii autoritatilor. Este si cazul democrat-liberalului Dumitru Oprea si a parlamentarilor PSD Anghel Stanciu si Sorin Lazar. Actualul senator PDL Dumitru Oprea a fost acuzat de inspectorii Agentiei de Integritate de faptul ca nu a specificat in declaratia de avere suma 90.000 euro. În luna mai a anului 2009, Agentia a sesizat Curtea de Apel Iasi în cazul senatorului Oprea si a cerut confiscarea sumei de 90.000 de euro. Cei de la ANI au sustinut ca, dupa analizarea datelor înscrise în declaratiile de avere depuse pentru anul fiscal 2007 la Biroul Electoral Municipal Iasi, si la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, si a compararii acestora, s-a constatat ca, între valoarea averii dobândite în perioada 2001 – 2008 si veniturile realizate, a rezultat diferenta de aproape 100.000 euro. De atunci, procesul dintre cele doua parti nu a ajuns la niciun rezultat. Asta nu l-a impiedicat insa pe Oprea sa ceara din nou votul iesenilor.

Lazar si-a angajat baiatul

Nici senatorul PSD Sorin Lazar nu a fost ocolit de problemele cu Agentia de Integritate. ANI a sesizat in urma cu un an Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul lui Lazar. Senatorul PSD a fost acuzat ca a favorizat numirea fiului sau in cadrul Biroului Parlamentar pe care acesta il are la Iasi. Conform ANI, Lazar a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Mihai Lazar, la cabinet, in perioada 1 septembrie 2010 – 1 octombrie 2011. Lazar a prejudiciat astfel statul roman cu cateva mii de lei. Acesta deconteaza lunar de la casieria Senatului peste 5.000 lei pentru a-si plati angajatii de la cabinet. Timp de un an, printre acestia, s-a numarat si fiul sau. Asta nu l-a impiedicat pe senatorul de Strunga sa deconteze din ce in ce mai multe fonduri pentru diverse activitati, desi activitatea sa parlamentara a fost aproape de zero. Lazar nu a facut mare lucru in timpul mandatului sau parlamentar, el fiind unul dintre cei mai slabi parlamentari ai Iasului. Si totusi, senatorul PSD vrea si de aceasta data sa reprezinte cetatenii judetului Iasi in Parlamentul Romaniei, in ciuda problemelor avute cu ANI si a indiferentei aratate de cei care l-au ales.

Stanciu si-a angajat baiatul si nora

Un alt personaj lugubru, care a avut de a face cu Agentia de Integritate, a fost si deputatul Anghel Stanciu. Conform ANI, Anghel Stanciu si-a angajat atat fiul, Catalin Anghel Stanciu, cat si pe Eleonora Maria Stanciu, nora, la cabinetul sau parlamentar, desi legea nu-i permitea acest lucru, ceea ce a constatat si  ANI in decembrie anul trecut. Cei doi au inceput sa lucreze la deputat inca din 15 decembrie 2008, de cand deputatul si-a reconfirmat mandatul. Conform inspectorilor ANI, cei doi ar fi incasat in toata aceasta perioada suma de 53.868 lei, adica aproximativ 12.527 euro.

Comentarii
  • Stanciu nu a scris in declaratia de interese ca este si presedintele senatului de la Universitatea Tehnica Iasi…e „putin” in conflict de interese cu pozitia sa din Parlament.

  • dar de Nita Dermidie nu stie lumea si nici ANI ca a fost functionar public(ITM) si in acelasi timp sidirector general la Scudas?Ziarul, ia faceti o ancheta sa vedeti ce iese!

  • l-ati uitat pe craciunescu ,care a facut o borta considerabila in visteria primariei pascani. acu se plimba fudul prin iasi dar nu stie ca cu.. rva-i cu.rva si cu patura in cap.

  • Bai ziaristule da fa si tu un articol si despre mascaricii astia de la PP DD sau de la ARD ca nu stie nimeni nimic despre ei:) ii pupi toata ziua in cur pe astia de la USL sau PDL 🙂 toti fura si toti sunt niste ordinari, ce crezi ca liviu bulgaru sau petru movila de la ARD sunt mai corecti ?

  • Constantinescu nu si a platit angajatii (de la firma lui ACK Pascani) dinj luna aprilie, banii de salarii sunt in afise, benere, calendare….

  • TOŢI CETĂŢENII SUNT EGALI ÎN FAŢA LEGII si in fata lui DUMNEZEU iar STATUL LUCREAZĂ PENTRU CETĂŢENI, NU CETĂŢENII PENTRU STAT — nu fi dezamagit , nu-ti fie frica ….VINO in 9 decembrie si voteaza PRM

    Nu intreba ce face tara pentru tine , intreaba ce poti tu face pentru tara !!!

Adauga un comentariu