Eveniment-Social

Trei candidati pentru postul de arhitect-sef al judetului

Publicat: 14 apr. 2011

Trei persoane s-au inscris la un concurs organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) pentru postul de arhitect-sef al judetului Iasi.
La proba scrisa, desfasurata pe 13 aprilie, s-au prezentat trei persoane. Este vorba de Constantin Tundrea, Iustin Hen si Bogdan Herghelegiu. Astazi, la Bucuresti, cu incepere de la ora 14.00, va avea loc proba interviului. La concurs nu s-a mai inscris si actualul arhitect-sef al judetului, Anca Mihailescu.
Constantin Tundrea, 60 ani, fost sef al Serviciului Urbanism din Primaria Iasi, a provocat un teribil accident de circulatie la inceputul anului, in zona Podu Ros. In accident, sotia lui, Livia Tundrea, in varsta de 55 ani, si-a pierdut viata dupa ce autoturismul in care cei doi se aflau s-a rasturnat in urma impactului cu o bordura. Dosarul se afla inca in cercetare, Tundrea fiind cercetat pentru omor din culpa.
Ionut Bogdan Herghelegiu este arhitectul-sef al orasului Targu Frumos si membru al Ordinului Arhitectilor din Romania, activand si la o societate comerciala de profil din municipiul Iasi.
Constantin Iustin Hen se numara printre cei care au realizat planul de amenajare a teritoriului in judetul Botosani, planuri urbanistice in mai multe comune din tara, dar si pe cel al municipiului Pascani. Hen este membru al Ordinului Arhitectilor din Romania inca din anul 1998.loading...

Comentarii
  • Dl arhitect Hen Iustin nu avea cum sa fie membru al Ordinului Arhitectilor din Roamania in 1998, intrucat OAR s-a infiintat in baza legii de organizare a profesiei in anul 2001. Facultatea a terminat-o in 1996, deci anul 1998 nu cred ca are vreo relevanta pentru cariera profesionala a d-lui arhitect. De asemenea, tragedia din familia Tundrea nu cred ca are vreo legatura cu subiectul articolului. In afara de publicarea unei stiri de interes mediu pentru ieseni, articolul se inscrie in continuare in lista articolelor de proasta calitate, usor malitioase si execrabil documentate, dar care are totusi posibilitatea de indreptare printr-o erata a d-lui Vlad Rotaru.

Adauga un comentariu