Eveniment-Social

Trei cazuri noi de gripa porcina la Iasi

Publicat: 09 feb. 2011
1

Institutul Cantacuzino din Bucuresti a confirmat in ultima saptamana trei noi cazuri de gripa de tip AH1N1 la Iasi. Medicii sustin ca ultimii pacienti depistati cu acest virus prezinta o forma usoara, avand in vedere si evolutia foarte buna a starii de sanatate. „In cazul celor trei persoane adulte, tratamentul cu antivirale a fost urmat la domiciliu. Pacientii au forme usoare, astfel ca nu sunt motive de alerta”, a declarat Marius Voicescu, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi.
De la inceputul anului, la Iasi au fost confirmate 14 cazuri de gripa de tip AH1N1. Daca iesenii prezinta forme usoare, pacienta in varsta de 59 ani adusa, vinerea trecuta, de la Suceava la Spitalul Sf. Spiridon este in continuare in stare grava, fiind intubata in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul Sf. Spiridon. Starea ei este stationara, conform medicilor. In schimb, suspiciunea la pacienta de 60 ani din Iasi nu a fost confirmata de Institutul Cantacuzino din Bucuresti.
In ceea ce priveste numarul de viroze respiratorii si pneumonii, se poate spune ca acesta se afla in scadere la Iasi, conform reprezentantilor DSP Iasi. Astfel, au fost inregistrate 7.274 cazuri de viroze, cu 588 mai putine fata de saptamana anterioara, si 2.321 cazuri de pneumonii, fata de 2.369 la ultima raportare.

Adauga un comentariu