News Flash:

Trei şcoli particulare din judeţ au fost desfiinţate de către Ministerul Educaţiei

13 August 2010
676 Vizualizari | 0 Comentarii
Trei unităţi de învăţămant particular din judeţul Suceava au fost propuse pentru desfiinţare de către Agenţia Romană de Asigurare a Calităţii în Invăţămantul Preuniversitar (ARACIP), măsura fiind luată ca urmare a faptului că aceste instituţii nu au mai şcolarizat de caţiva ani de zile.
Agenţia Romană de Asigurare a Calităţii în Invăţămantul Preuniversitar (ARACIP) a transmis o notă tuturor inspectoratelor şcolare judeţene prin care le solicita să verifice şi să analizeze situaţia unităţilor de învăţămant propuse spre desfiinţare şi să comunice eventualele neconcordanţe.
Astfel, conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, „au fost propuse spre desfiinţare trei unităţi şcolare particulare din judeţ, începand cu anul şcolar 2010-2011, pentru că nu au mai şcolarizat de mulţi ani de zile, iar metodologia prevede ca aceste unităţi care nu mai au activitate ani la rand să fie desfiinţate”.
Este vorba despre Grădiniţa cu Program Normal Campulung Moldovenesc, din cadrul Centrului de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfant Bucovina” Suceava, Grupul Şcolar „Grigore Tăbăcaru” Rădăuţi – Asociaţia Pedagogică „Grigore Tăbăcaru” Bacău, şi Şcoala Postliceală „Humanitas” Romania – Suceava.
Pentru aprobarea metodologiei de evaluare instituţională în vederea autorizării, acreditării şi evaluării periodice a organizaţiilor furnizoare de educaţie, „se consideră desfiinţat/ desfiinţată nivelul de învăţămant, specializarea, calificarea profesională pentru care organizaţia furnizoare de educaţie autorizată să funcţioneze provizoriu nu a mai şcolarizat, din diferite motive, o perioadă minim egală cu ciclul de şcolarizare”.
ARACIP a înaintat Ministerului Educaţiei propunerile de ridicare a autorizaţiilor de funcţionare provizorie pentru cele trei unităţi. Acestea, cu cel puţin şase luni înainte de încetarea definitivă a activităţii, aveau obligaţia de a se adresa Inspectoratului Şcolar pentru a preda toate documentele de evidenţă şcolară.
(Sursa - Monitorul)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3848 (s) | 24 queries | Mysql time :0.268415 (s)