Local

Trei copile au scapat de ger dupa ce le-a murit sora

Publicat: 05 feb. 2014
1

Dupa ce un bebelus de trei luni a murit din cauza neglijentei si a frigului din casa parinteasca, s-au luat masuri de urgenta. Din aceeasi locuinta din comuna Costuleni au fost luate trei copile si duse in Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Minorilor Iasi. Decizia apartine reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala pentru Protectia Copilului Iasi (DGASPC). Ana Maria de 11 ani, Lenuta de 7 ani si Petronela de 6 ani sunt acum in Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Minorilor Iasi. Se bucura de o masa calda si nu le mai ingheata manutele.

Citeste si: Situatie macabra la Iasi. Ce s-a descoperit pe trei certificate de deces depaseste orice imaginatie – FOTO, VIDEO

Cei de la Protectia Copilului Iasi sustin ca nu au fost instiintati ca in aceeasi familie au mai fost doua cazuri de moarte infantila. Daca aceste lucruri erau transmise la momentul oportun, se puteau face eforturi pentru sustinerea financiara a familiei. Florentina Corjan si Ilie Ungureanu au fost decazuti din drepturile parintesti, pentru neglijenta. Denisa, fetita care s-a stins din viata duminica si care va fi inmormantata astazi, a racit din cauza frigului si timp de doua saptamani a fost tinuta in aceleasi conditii si doar cu un tratament prescris de medicul de familie din comuna Costuleni. Urmeaza sa se stabileasca care va fi soarta copilelor si daca sunt rude care isi pot lua angajamentul asupra cresterii si intretinerii acestora. Pana atunci, fetitele se bucura de o camera incalzita. Tatal lor, cu lacrimi in ochi, a spus ca isi doreste cu orice pret sa-si ia copiii acasa si ca va cauta o solutie pentru a asigura caldura in camera in care locuiesc. Alti doi bebelusi si-au gasit sfarsitul tot din cauza frigului care le-a provocat bronhopneumonie la doar cateva luni de la nastere.

Comentarii
Adauga un comentariu