Local

Trei dintre violatorii de la Vaslui au tras ieri ultimul cartus la Curtea de Apel Iasi

Publicat: 02 sept. 2015
1

@ Vestea primita ieri de trei dintre violatori i-a daramat cu totul @ Era ultima lor speranta, desi era evident ca nu se mai poate face nimic @ Ieri dupa amiaza, Curtea de Apel Iasi a facut anuntul oficial

Inainte de a fi condamnati la Judecatoria Vaslui, trei dintre tinerii pusi sub acuzare in cel mai mediatizat dosar de viol din ultimii ani au depus o cerere de stramutare a procesului. Aceasta cerere a fost depusa la Curtea de Apel Iasi si a fost judecata ieri. Silviu Ovidiu Burada, Silviu Avadani si Ionut Petrica Bolboceanu au reclamat faptul ca din cauza presiunii mediatice judecatorii de la Tribunalul Vaslui nu mai pot fi obiectivi si echilibrati.

Cererea a fost depusa pe data de 29 iulie 2015. Numai ca, intre timp, pe data de 17 august 2015, magistratii de la Judecatoria Vaslui au dat o sentinta inainte ca judecatorii de la Iasi sa decida asupra cererii de stramutare a procesului. Cei trei si-au expus abia ieri punctul de vedere insa era deja prea tarziu. Astfel, cea mai mare pedeapsa a primit-o Ovidiu Silviu Burada, cel care a racolat-o pe fata de 18 ani din statia de autobuz din municipiul Vaslui. El a fost condamnat la sapte ani de închisoare pentru viol în forma agravanta si patru ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel ca va executa pedeapsa cea mai grea, de sapte ani, cu un spor de un an si patru luni, rezultând opt ani si patru luni de închisoare. Paul Andrei Burlacu, Silviu Avadani si Petrica Ionut Bolboceanu au fost condamnati la sase ani de închisoare pentru viol în forma agravanta si trei ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel ca se aplica pedeapsa cea mai grea, de sase ani, cu un spor de un an, astfel ca vor avea de executat sapte ani de închisoare.

Ionut Boicu, Alin Rotaru si Ioan Surleac, care au încheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei, au primit cele mai mici pedepse, adica 5 ani de închisoare pentru viol în forma agravanta si doi ani pentru lipsire de libertate, rezultând o pedeapsa de cinci ani si opt luni de închisoare. Cei sapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 si 27 de ani, din localitatea vasluiana Valeni, se afla in arest preventiv in prezent, dar au fost judecati sub control judiciar, fiind acuzati ca au sechestrat si violat, timp de mai multe ore, în noiembrie 2014, o fata de 18 ani, care ulterior a fost transportata la spital. Potrivit cercetarilor facute de catre anchetatori, adolescenta a fost abuzata sexual în doua rânduri, în aceeasi seara, de catre cei sapte tineri. Retinuti initial de catre politisti, cei sapte tineri au fost arestati preventiv de Judecatoria Vaslui la trei zile dupa viol. La începutul lunii aprilie, aceeasi instanta a decis eliberarea, pe rând, din arest a celor sapte vasluieni acuzati de viol, fiind plasati în arest la domiciliu. În 19 iunie, Judecatoria Vaslui a înlocuit masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor sapte. Dupa ce magistratii de la Judecatoria Vaslui isi vor motiva sentinta, dosarul urmeaza sa ajunga la Curtea de Apel Iasi pentru a fi judecat definitiv.

Adauga un comentariu