National

Trei drumuri nationale cu circulatia intrerupta

Publicat: 16 feb. 2012
1
Din cauza ninsorii viscolite, a fost intrerupta circulatia pe trei drumuri nationale din Bihor, in zonele Biharia, Alesd si Uileacu de Cris.
Vantul bate in continuare cu pana la 60km/h, crengile copacilor cazand peste masinile parcate, scrie Adevarul de Oradea. 
Potrivit informatiilor furnizate de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), la aceasta ora este intrerupta circulatia pe DN 19D,  pe portiunea Sacueni – Vama (Letavertes), pe DN 1H  (Alesd – Padurea Neagra Sinteu) si pe DN 1P  (Uileacu de Cris – Spinus). In ultimele 12 ore, cei de la CNADNR au actionat pentru declobarea acestor drumuri cu patru ATB, doua unimoguri, o turbofreza, si doua incarcatoare frontale. Pe DN 76, pe portiunea Carpinet -Varfuri, circulatia este ingreunata, conditiile meteo nefavorabile impunand restrictia de tonaj pentru autovehiculele cu masa maxima autorizata mai mare de 7,5 t., pana la orele 15.00. Potrivit informatiilor primite de la Alina Dinu, purtator de cuvant la Inspectoratul de Politie al Judetului Bihor, au mai fost inchise drumul judetean DJ 764D (Calatea-Cornet) si drumul comunal 7, pe portiunea Simian – Silindru.
Avand in vedere ca drumurile sunt acoperite cu zapada de pana la un cm, se circula in conditii de iarna la Oradea, pe DN 1, DN 19 si la Inand, pe DN 79 si DN 79B. Stratul de zapada ajunge la  doi cm la Alesd, pe DN 1 si DN 1H, si la Piatra Craiului, pe DN1. La Stei, pe DN 75 si DN 76,  zapada de pe carosabil ajunge la trei cm, iar in zona Magura, pe DN 75, la patru cm. 
Adauga un comentariu