Magazin

Trei femei din o suta fac asta. Cum explica cercetatorii fenomenul

Publicat: 20 aug. 2014
1

Cercetatorii de la University Medical Center Hamburg-Eppendorf din Germania au realizat primul studiu amplu despre sexualitatea femeilor si au aratat ca 3% sunt hipersexuale, adica dependente de sex.

La studiu au participat 1.000 de femei, majoritatea studente din Hamburg. Ele au fost rugate sa raspunda la 19 intrebari care aveau menirea de a indentifica un potential comportament hipersexual, scrie Daily Mail, citat de rtv.net

Citeste si Facebook-ul tau spune multe despre personalitatea ta

De exemplu, femeile au fost intrebate cat de des se uita la filme porno, cati parteneri sexuali au avut si cat de frecvent se masturbeaza.

Cu cat este mai mare frecventa acestor comportamente si numarul partenerilor, cu atat mai mare este si dependenta de sex. Astfel, 3% dintre femeile chestionate au fost considerate hipersexuale, explica Verena Klein, coordonatoarea studiului.

Cercetatorii au urmarit si modul in care acest comportament sexual influenteaza negativ studiile sau activitatea pe care o au femeile la locul de munca.

Citeste si Descoperire SOCANTA! Elefantii ar putea disparea in timpul vietii noastre

Studiul a mai demonstrat ca multe din femeile dependente de sex tind sa fie bisexuale si comportamentul lor este similar celui al barbatilor hipersexuali.

Cercetatorii avertizeaza ca studiile in acest domeniu ar trebuie continuate, pentru ca multe persoane care sunt hipersexuale ar avea nevoie de un tratament de specialitate, dar in acelasi timp ele nu trebuie discriminate.

Hipersexualitatea nu este recunoscuta ca boala, dar apare in descrierea unor tulburari sexuale in documentele Asociatiei Americane de Psihiatrie.

Citeste si Spune-mi in ce luna te-ai nascut, ca sa pot sa-ti spun ce boli o sa ai

Adauga un comentariu