Coronavirus

Trei foşti preşedinţi americani se vor vaccina împotriva COVID-19 în faţa camerelor de filmat

Publicat: 03 dec. 2020
Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama
Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama

Trei foşti preşedinţi ai Statelor Unite au anunţat că se vor vaccina în faţa camerelor de filmat împotriva anti-COVID-19. Iniţiativa este menită încurajării oamenilor să se imunizeze în faţa bolii provocate de noul coronavirus.

Democraţii Bill Clinton şi Barack Obama, precum şi republicanul George W. Bush au decis să dea curs unei campanii de încurajare a vaccinării anti-COVID-19. Astfel, cei trei foşti lideri de la Casa Albă se vor vaccina în faţa camerelor de filmat, scrie CNN.

Iniţiativa lor vine într-o perioadă dificilă în Statele Unite din cauza pandemiei de COVID-19. Statele Unite sunt puternic afectate de noul coronavirus, înregistrând până acum peste 14,3 milioane de cazuri de contaminare, dintre care aproape 280.000 de fatale.

Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama se vor vaccina în direct

Având în vedere că Donald Trump încă nu îşi revine după pierderea alegerilor prezidenţiale, în timp ce administraţia Joe Biden este abia în formare, Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama şi-au anunţat disponibilitatea de a contribui la depăşirea acestei situaţii grave prin a da un exemplu în privinţa vaccinării.

Iniţiativa îi aparţine lui Bush, potrivit CNN. Conform autorităţilor sanitare de la Washington, peste o sută de milioane de americani urmează să fie vaccinaţi anti-COVID-19 până la sfârşitul lui februarie. În prezent, peste 100.000 de persoane sunt internate din cauza COVID-19 în Statele Unite.

Și Raed Arafat este gata să se vaccineze în direct

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre vaccinul anti-COVID-19. Raed Arafat a declarat că este gata să se vaccineze în direct atât el, cât și alte persoane, în momentul în care vaccinul va ajunge în România.

Șeful Departamentului pentru Situați ide Urgență este de părere că gestul său va duce la creștere încrederii românilor în vaccinare și spune că este vital ca numărul celor care fac vaccinul să fie cât mai mare.

„Oamenii sunt supuși unui bombardament de informații care, multe din ele, nu sunt nici validate, nu au nici baza științifică, chiar dacă uneori sunt spuse de unii medici. Asta este realitatea. La acest moment, cred că, prin puterea exemplului, la un anumit moment, vom putea arăta populației că oameni cum suntem noi care spunem că trebuie, o să ne vaccinăm și noi la momentul respective“, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: „Dacă asta va convinge o parte, merită să mă vaccinez în direct“

Șeful DSU a precizat că este dispus să se vaccineze în direct dacă astfel va reuși să convingă și alte persoane să facă acest lucru.

„Dacă asta e un mod de a convinge o parte, oricât de mică este această parte, cred că merită făcut acest lucru. Și nu numai eu, ci și alte persoane care pot face acest lucru și să fie fără nicio îndoială că ne-am vaccinat, că nu am păcălit, că nu ne-am injectat cu ser fiziologic, pentru că o să auziți 1000 de forme de discuții din partea celor care vor să minimalizeze impactul vaccinului, care va fi unul foarte mare, dacă este administrat la un număr suficient de mare de oameni“, a menționat Raed Arafat.

Comentarii
Adauga un comentariu