Local

Trei hoti de autoturisme vor simti rigorile legii pe pielea lor

Publicat: 23 ian. 2000
Editia PDF
11 Oct. 2019

Constantin Leonard Lucan (19 ani), Valentin Tudor Chirila (19 ani) si Marcel Agape (17 ani) au fost recent trimisi in judecata sub acuzatia de furt calificat in dauna avutului privat si conducere de autovehicule cu numar de inmatriculare fals. In intervalul martie-octombrie 1999, ei au comis mai multe furturi de masini. Cu exceptia lui Lucan, care a mai suferit o condamnare inainte de 18 ani, ceilalti nu sunt cunoscuti cu antecedente penale.

La data de 21 mai, dupa ce au baut pana la zece seara intr-un bar, Lucan i-a propus lui Chirila sa fure o masina cu care sa mearga apoi la plimbare. Au pornit impreuna spre Nicolina. Trecand de Podu Ros, au ajuns pe strada Decebal, unde au pus ochii pe autoturismul IS-66-GLM, proprietatea lui Gheorghe Ionica. In timp ce Chirila statea „de sase”, Lucan a deschis masina cu niste chei potrivite si au pornit apoi in tromba spre Gorban. Aici „baietii” au vazut o masina parcata, cu numar de Vaslui.

Au coborat, i-au smuls placutele de inmatriculare si le-au montat la masina furata. S-au intors apoi la Iasi si, in final, au abandonat-o in spatele caminului C1 de la Agronomie. N-au uitat, insa, la plecare, sa ia cu ei un capac de roata si o trusa de scule, in valoare de 1,2 milioane de lei. La 25 octombrie, aceiasi autori au sustras autoturismul tatalui lui Chirila. N-au reusit sa se plimbe dupa pofta inimii caci s-a defectat pe strada Nicolina, asa ca au abandonat autoturismul acolo. A doua zi, cei doi l-au contactat pe Agape, rugandu-l sa-i ajute sa repare masina. S-au deplasat la locul unde o lasasera.

Agape le-a intocmit o lista cu cele necesare pentru a repune autoturismul in stare de functionare. Se punea acum problema procurarii subansamblelor cu pricina. Deloc greu de banuit, ei s-au hotarat sa „completeze” piesele de care aveau nevoie, adica sa le fure de la o alta masina. In aceeasi zi, la ora 22.00, au sustras o Dacie 1310 (IS-03-AXL) apartinand lui Constantin Laiu.

„Specialistul” Lucan a fortat intrarea si a facut contactul direct intre fire. S-a urcat apoi la volan Chirila, l-au luat si pe Agape si au plecat spre Gradina Botanica. Aici au dezmembrat partial autovehiculul, luand cu ei electromotorul, carburatorul, alternatorul, o pompa de benzina, capacul de la delcou, cu tot cu fire, un radiocasetofon, o trusa de scule si o pompa. Au vandut casetofonul cu 200.000 de lei, dar nu au mai avut timp sa repare masina, caci au fost retinuti.

In plus, s-a constatat ca, pe langa celelalte infractiuni, Chirila a trebuit acuzat si de conducere fara permis. Prejudiciul adus lui Constantin Laiu atinge o valoare de sapte milioane de lei. Ei au fost arestati si urmeaza sa se prezinte la procesul penal care le va fi intentat.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit