Eveniment-Social

Trei ieseni au murit pe strada, dupa ce inima li s-a oprit. Cardiacii, vicitime sigure ale caniculei

Publicat: 01 aug. 2016

Echipajele medicale sosite la fata locului nu au mai putut face nimic pentru a salva viata a trei ieseni care au facut stop cardio-respirator. Doi dintre ei sufereau de afectiuni cardiace, dar medicii cred ca temperaturile extrem de ridicate au favorizat aparitia complicatiilor. Inima unui barbat de 40 de ani, din Iasi, s-a oprit in timp ce acesta se afla pe bicicleta. Medicul de la Serviciul de Ambulanta Iasi care s-a deplasat imediat la fata locului a inceput manevrele de resuscitare, dar inima tanarului nu a repornit. Doctorul a fost nevoit sa declare decesul, cadavrul fiind transportat la Institutul de Medicina Legala pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cauzei decesului.

Al doilea barbat, care avea 50 de ani, din comuna ieseana Vladeni, a cazut pur si simlu din picioare, in timp ce se afla pe strada. De aceasta data, la fata locului a venit un echipaj SMURD, dar barbatul nu a raspuns manevrelor de resuscitare. Al treilea barbat care a decedat avea 60 de ani si era din localitatea ieseana Bivolari. Duminica seara, in jurul orei 22:00, un apel la Serviciul 112 anuntat un alt deces, in satul Bals, din comuna ieseana Boureni. Un barbat de 42 de ani cazuse din caruta cu care se deplasa si avea o rana puternica la cap. In momentul in care medicul a ajuns langa pacient, acesta prezenta semne vizibile de moarte biologica, fara posibilitate de resuscitare. Barbatul avea un traumatism cranio-cerebral si o plaga de 15 centimetri in zona fronto-parietala.

„S-au inregistrat peste 10 pacienti cu afectiuni cardiovasculare. Pe fondul caldurii excesive, pacientii prezentau dificultati de respiratie, hipertensiune. Niciunul dintre bolnavi nu era in stare de hipertermie. Sfatuim populatia sa respecte, pe timp de canicula, indicatiile medicilor”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.loading...

Adauga un comentariu