Economic Local

Trei ieseni pot primi gratis banii europeni

Publicat: 08 ian. 2008
1

• Trei tineri fermieri ieseni vor beneficia de consultanta gratuita in elaborarea si scrierea unui proiect privind dezvoltarea si modernizarea unei ferme vegetale, pentru accesarea fondurilor europene

Trei fermieri ieseni pot primi bani din fondurile europene fara un efort financiar prea mare. Reprezentantii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Iasi au hotarat sa sprijine trei tineri fermieri ieseni in accesarea fondurilor structurale alocate in domeniul agriculturii. Acestia vor beneficia de consultanta gratuita in elaborarea si scrierea unui proiect privind dezvoltarea si modernizarea unei ferme vegetale. „Vrem sa demaram un nou program, prin care sa incurajam tinerii plecati la munca in Spania, Italia si alte state din Uniunea Europeana sa investeasca in domeniul agricol, prin deschiderea sau dezvoltarea unor ferme locale. Personal, ma voi ocupa ca trei tineri fermieri sa beneficieze de consultanta pentru scrierea si implementarea unui astfel de proiect cu finantare europeana”, a declarat Constantin Arustei, directorul DADR Iasi.

Reprezentantii DADR Iasi vor astfel sa incurajeze tinerii plecati la munca in strainatate sa investeasca banii castigati in proiecte de anvergura, cu finantare europeana. Programul se incadreaza intr-o campanie de promovare a fondurilor europene, care are drept scop final clasarea judetului Iasi in topul judetelor din tara, dupa capacitatea de absorbtie a fondurilor structurale. In acest sens, reprezentantii DADR Iasi vor continua campania de informare „Fermier in Europa„, desfasurata pana in prezent in aproape 70 de comune iesene. „Vom colabora cu reprezentantii administratiei publice locale si vom continua desfasurarea campaniei de informare Fermier in Europa. Pana la sfarsitul lunii ianuarie, speram sa acoperim 98 de comune din judet. Am reusit sa realizam campania de informare asupra fondurilor europene si noilor schimbari aduse de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana in aproape 70 de comune”, a afirmat Constantin Arustei. Anul trecut, peste 157 de proiecte cu finantare europeana, inregistrate pe diferite masuri de activitate, au fost demarate, proiecte la care se lucreaza in prezent pentru a putea primi banii europeni.

Adauga un comentariu