Local

Trei ingineri din Iasi au o afacere unica in judet. Clientii sunt uimiti de materia prima folosita – FOTO

Publicat: 18 iul. 2014

@ Au primit o lovitura care le-a schimbat complet viata @ Trei ieseni, toti din aceeasi familie, au acum o afacere promitatoare, care le asigura un venit decent @ Desi sunt la inceput de drum, micii intreprinzatori sustin ca au deja clienti care le cumpara produsele frecvent si in curand vor extinde afacerea @ „Ceea ce facem noi nu are nicio legatura cu ceea ce am practicat in ultimii ani. Totul am invatat din mers. Suntem multumiti momentan si vrem ca in viitorul apropiat sa ne extindem mica afacere”, a spus unul dintre intreprinzatori

Trei ingineri din Iasi au trait o experienta care le-a marcat complet viata. Desi erau buni in ceea ce faceau si au fost angajati mult timp la firme care prezentau seriozitate, o veste venita in urma cu jumatate de an le-a dat planurile peste cap. Au fost nevoiti sa invete alta meserie si au deschis o mica afacere cu produse handmade de diferite feluri, de la sticle invelite in funie, la magneti decorativi si suveniruri. Ceea ce atrag cel mai mult clientii sunt insa tablourile din boabe de cafea sau zat, care se vand ca painea calda. 

„Am invatat totul din mers”

Irina Timu, impreuna cu tatal si sotul sau, toti ingineri constructori de meserie, au fost disponibilizati anul trecut, in luna decembrie, dupa ce firmele la care lucrau au intrat in faliment, iar toti angajatii si-au pierdut locul de munca. O perioada de 3 luni au incercat sa gaseasca un alt loc de munca si erau dispusi sa incerce orice pentru a avea un trai decent. Investitia in pasiunea lui Ionut Timu i-a ajutat in demararea noii afaceri. Acesta era pasionat de fotografie si avea deja un ministudio foto acasa. Dupa ce au achizitionat si materia prima pentru realizarea produselor handmade, s-au pus pe treaba. Acum sunt prezenti la toate targurile de profil din tara. „Ceea ce facem noi acum nu prea are legatura cu ce am practicat in ultimii ani. Totul am invatat din mers si baza o aveam de la niste cursuri de fotografie. Aveam deja cateva ustensile pe care sa le folosim in orice situatie si am incercat sa vedem daca iese ceva. Am fost toti trei disponibilizati si nu stiam ce sa facem. Din luna decembrie, cand ne-am pierdut locurile de munca, pana in luna martie, am stat si ne-am gandit cum am putea sa facem niste bani, ce modalitati avem ca sa gasim ceva din care sa traim. Vroiam si ceva de calitate. Fratele meu a venit cu ideea, iar noi am pus-o in practica. Acum facem obiecte decorative. Suntem multumiti momentan si vrem ca in viitorul apropiat sa ne extindem mica afacere”, a spus Irina Timu.

Zeci de tablouri vandute

Investitia initiala, in minilaboratorul de fotografie, a fost de aproximativ 40.000 de lei. Alte sume mai mici au fost cheltuite pentru aprovizionarea cu materie prima. Acum, tot ceea ce castiga, reinvestesc. „Noi cumparam cafea macinata direct pentru ca e cea mai buna pentru realizarea tablourilor. Nu castigam foarte mult, iar toti banii sunt reinvestiti. Participam la targurile de profil si am observat ca oamenii sunt curiosi sa afle despre ce este vorba. Bineinteles ca le cumpara pentru decor”, a mai spus Irina Timu. Tablourile realizate cu boabe de cafea sau zat sunt cele mai cautate de clienti. „Cea mai mare comanda a fost de la Bucuresti cand ni s-au cerut 30 de tablouri. Acestea dureaza cam 2 sau 3 ore pana se realizeaza, iar la unele se folosesc boabe de cafea lipite cu aracet tipografic sau zatul care este aplicat dupa ce imaginea a fost printata”, a mai explicat Irina Timu. Produsele se vand cu preturi cuprinse intre 5 si 30 de lei.

Comentarii
Adauga un comentariu