Sport

Trei jucători, abandonați de Astra, după ce au fost suspendați provizoriu de ANAD! Sunt neplătiți de cinci luni! Reacția oficială a clubului

Publicat: 26 nov. 2020
Alex Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai, abandonați de Astra
Alex Ionita

Alex Ioniță (25 de ani), Takayuki Seto (34 de ani) și Kehinde Fatai (30 de ani) au fost suspendați provizoriu de către Agenția Națională Anti Doping, dar și abandonați de Astra Giurgiu. Clubul nu i-a mai plătit de cinci luni.
În urmă cu două luni, Alex Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai au devenit suspecți de dopaj, după ce o clinică din Capitală a publicat imagini cu cei trei fotbaliști administrându-și vitamine intravenos.
Agenția Națională Anti Doping a demarat o anchetă și i-a suspendat provizoriu pe cei trei jucători ai Astrei, care au fost nevoiți să înceapă să se antreneze separat de echipă.

Alex Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai, abandonați de Astra

Problemele au continuat să apară și după această suspendare provizorie a fotbaliștilor. Aceștia au ajuns la cinci luni de neplată. Aveau deja trei salarii restante dinainte de a interveni suspendarea, iar Astra a decis să nu îi plătească până nu revin la antrenamente alături de echipă, astfel că s-au mai adunat două luni de neplată.
Ceilalți jucători ai Astrei au primit o parte dintre restanțele salariale, însă Alex Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai nu au văzut nici măcar un leu.
Contactat de către ProSport, Emilian Hulubei, președintele AFAN, a explicat care este situația celor trei jucători care, surprinzător, au ales să nu depună memorii.

„Știm că sunt neplătiți, dar nu au depus memorii. Orice s-ar întâmpla în cazul lor, Astra este obligată să le achite acele trei luni. Probabil așteaptă să vadă și ei decizia. Există o posibilitate să le ridice suspendarea, dar dacă nu vor avea un verdict favorabil, clubul poate să le rezilieze unilateral contractele în astfel de probleme”, a spus Emilian Hulubei.

Avocații sunt dispuși să meargă și la TAS cu acest caz

Următoarea înfățișare la ANAD a fost programată pe data de 4 decembrie, iar avocații celor trei fotbaliști speră să obțină ridicarea suspendării, pentru a li se permite acestora să se antreneze alături de echipă și chiar să joace până la pronunțarea deciziei definitive. De asemenea, avocații sunt dispuși să meargă și la TAS cu acest caz.
În ceea ce îi privește pe jucători, aceștia sunt afectați și se antrenează pe unde pot. Situația este tot mai apăsătoare, știind că nu vor mai juca un meci oficial până anul viitor, potrivit informațiilor publicate de către ProSport, în urmă cu aproximativ lună și jumătate.

Reacția oficială a clubului

Dani Coman, președintele clubului giurgiuvean, a explicat situația și a amintit chiar despre posibilitatea ca Astra să ceară daune jucătorilor.

„Clubul nu are voie să plătească fotbaliștii pe perioada suspendării. Aveau două luni restante, înainte de asta, este adevărat. Astra, însă, a fost înțelegătoare, chiar dacă jucătorii ne-au lăsat într-un moment dificil.
Clubul nu a cerut daune, deși avea acest drept, mai ales că pe Alex Ioniță s-a plătit și o sumă de transfer. Vom vedea cum vom rezolva situația în viitor”, a declarat Dani Coman.

Adauga un comentariu